Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Добре дошли в новият бизнес каталог на гр. Видин. Представяме Ви фирмите от града и региона и тяхната основна дейност в отделни категории. Участието в каталога е безплатно и подлежи на обновяване. Публикуваната информация е достъпна, благодарение на любезното съдействие на нашите партньори.
Предлагаме Ви актуална информация за трите основни исторически музея във Видин.

Каталот Видин

Музеи

Исторически музеи във Видин

baba_vida

Баба Вида. Крепостта е разположена на големия завой на река Дунав при град Видин. Тя е основната туристическа забележителност датираща от 10 век. В днешния си вид крепостта разполага с двор с площ над 5 декара и се състои от 2 основни стени (в 2 концентрични кръга) и 4 кули. В самата крепост се опазват редица находки и сведения за историята на крепостта. Тъй като крепостта е предназначена и за туристически цели, при възстановяването е запазена обстановката в близък до естественото ѝ състояние вид. Тя е сред 100-те национални туристически обекта на БТС.

konaka

Музей Конака. Сградата е построена през втората половина на 18 в. Поради добрата видимост централната кулообразна част служела като наблюдателница на пожарната охрана. По-късно е значително видоизменена. След Освобождението е преустроена и в нея са вмъкнати елементи от българската възрожденска архитектура. От 1956 г. е превърната в музей. Неговата експозиция проследява историята на Видинския край от най-дълбока древност до Освобождението.

krastata-kazarma

Кръстата казарма. Построена през 1801 г. на мястото, където преди това се намира градината на Стария сарай (двореца на пашата). Сградата е масивна, двуетажна, във формата на равнораменен кръст със застроена площ към 1260 м2. Всяко крило е с коридорна планова схема при различно разположение на помещенията. Музеят „Кръстата казарма" е част от регионалния музеен комплекс във Видин и сградата поради своята уникалност е обявена за паметник на културата от местно значение. От 1969 г. там е уредена етнографска експозиция, представяща традиционната култура на населението от Видинска област от края на XIX до 20-те години на XX век.

Реклами

ЕТ Еделвайс-А. Митова. Авточасти, акумулатори, масла и филтри.

Тип ООД

ТИП ООД . Търговия на едро и дребно с течни горива. Бензиностанция.

TVV

Телевизия Видин . Цифрова телевизия с високо качество за Вашият дом, офис ...

Колор Бокс

Биг Мат ЕООД . Магазин за автобои, лакове, латекс, индустриални бои ...

moto

Тони Лозанов . Резервни части и консумативи за мотори и скутери...

Emilekstroi

Емилекстрой . Ново строителство, магазини и апартаменти

Харесва ли ви Видин?

iu

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.