Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

145 години библиотечно дело във Видин

14.10.2015 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Почетен плакет от общината за юбилея на видинската библиотека.

Социални новини Видин

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова бе сред поканените гости по повод отбелязването на 145 години библиотечно дело в града ни. Събитието се състоя в обновената втора зала на отдел „Заемна за възрастни“ в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Честването на годишнината преминава под мотото: „От 1870, през вековете, до днес...“ Борислава Борисова поднесе приветствие по повод празника, в което подчерта: „С радост мога да кажа, че нашата регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ днес е уважавана културна институция и истинско духовно средище. Тя е достоен наследник на дългогодишните традиции в библиотечното дело в нашия град. Искам да поздравя ръководството и всички, които работят в нея със 145-та годишнина и да им пожелая със същата сърцатост да продължават развитието на библиотечното дело, да възпитават любов към книжовността, да бъдат иновативни, креативни и винаги в крак с времето! Гордеем се с вас!“. След това заместник-кметът връчи на директора на видинската библиотека Десислава Иванова поздравителен адрес и почетен плакет на Община Видин с думите: „Вие го заслужавате!“.

Началото на библиотечното дело във Видин е поставено през 1870 година с основаването на читалня към Народно читалище „Цвят“. Първите 174 книги за нея са дарени от Главното руско консулство у нас, каза директорът на библиотеката. Тя посочи, че днес културната институция предлага не само книги и информация, а също достъп до технологии и е място за организиране на редица прояви.

Програмата по повод годишнината включва провеждане на юбилейна кръгла маса в две сесии: представяне на съвместни инициативи с партньори на регионалната библиотека от страната и чужбина и споделяне на опит от библиотеките в страната. На събитието присъстваха представители на Центъра за култура в гр. Кладово, Сърбия, Асоциация HAEMUS, Македония, на регионални библиотеки от цялата страна, на културни институции, училища и детски градини от Видин, както и много гости.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.