Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Заслужени отличия за видинските самодейци

10.08.2015 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Видинските самодейци очароваха жури и публика на събора в Копривщица.

Социални новини Видин

Самодейците от Община Видин се завърнаха от XI Национален събор за народно творчество в Копривщица с много заслужени отличия. Във фолклорния форум взеха участие над 300 души от 15 читалища в общината. Те получиха общо 18 грамоти – за постижения в представянето на местни хора и женско пеене; 7 кадифени плакета – за цялостно представяне на читалищаи 3 дървени плакета - за съставите от селата Иново, Градец и Капитановци. За първи път в 50-годишната история на събора сеприсъди дървен плакет за цялостно представянеи той бе за Област Видин.

Участието на нашите самодейни състави за автентичен фолклор стана възможно благодарение съдействието на кмета на Видин Герго Гергов, който също присъства на събитието в Копривщица и гледа талантливите изпълнения.След изявата, по негова инициатива и с личния му принос, за самодейците бе организиран празник под наслов „Юнашка софра“.Това бе подаръкът на кмета за хората, които с много любов и талант съхраняват прекрасните народни традиции на Видинския край. Гергов изрази радостта си, че е сред тях на този уникален събор и им пожела да пазят българщината винаги в сърцата си. Той сподели вълнението си от факта, че в красивата местност край Копривщица вижда събрани на едно място няколко поколения и връзката между тях е жива. От своя страна самодейците благодариха на видинския кмет за подкрепата и му връчиха подаръци в знак на признателност. Община Видин бе удостоена с високата чест в заключителния концерт да вземат участие нейни представители – танцовия състав към читалището в с. Антимово и Антимовската духова музика. Единадесетото издание на Националния събор на българското народно творчество се проведе от 7 до 9 август. Той се организира веднъж на пет години.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.