Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Изложба с творби на Иван Христов във видинската галерия

04.02.2015 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Събитието бе открито от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова.

Социални новини Видин

В Художествената галерия „Никола Петров“ е подредена изложба с картини на художника Иван Христов, роден във Видин през 1900 г. Тя е под наслов „Българският пейзаж, създаден от Иван Христов“. Събитието бе открито от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова. Тя поздрави организаторите на изложбата, като подчерта, че с тази инициатива отдаваме заслужено признание към талантливото наследство на нашия именит съгражданин. „В творбите на знаменития майстор на пейзажа виждаме пресътворени различни кътчета от България и имаме възможност да преоткрием отново красотата на нашия град и на Видинския край“ – каза тя. И прикани видинчани и гостите на града да посетят художествената галерия, да разгледат завладяващите картини на художника и се докоснат до неговото изкуство.

Иван Христов завършва „Живопис“ при проф. Никола Ганушев в Художествената академия в София. От 1927 г. до 1932 г. е учител в Трявна и Пловдив. През 1942 г. работи в Държавна художествена галерия – Пловдив, след което се установява като художник на свободна практика в столицата. Отдаден е почти изцяло на пейзажната живопис, като възвеличава българския пейзаж. Има 50 самостоятелни изложби в страната и в редица европейски държави. Негови творби притежават НХГ, СГХГ, почти всички галерии у нас, както и множество частни колекции и колекционери в България и чужбина.

Видинската художествена галерия „Никола Петров“ съхранява 15 произведения на забележителния ни съгражданин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.