Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Работи се активно по два тежки социални случая

15.01.2015 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Областният управител следи двата тежки социални случая в региона.

Социални новини Видин

Областният управител на Видин Момчил Станков изиска от социалните служби информация по случая с намиращата се в затруднено положение Асенка Любчова от с. Върбово, за който алармираха средствата за масова информация. Той поиска информация и за станалия известен вчера инцидент с починалото на 7 януари 2015 г. дете, отглеждано в Дома за медикосоциални грижи за деца във Видин. По повод двата тежки социални случая Момчил Станков днес проведе среща с Венци Пасков, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”. По време на разговора стана ясно, че е образувано досъбедно производство по случая с починалото на година и два месеца момиченце. То е било лишено от родителски грижи и поето от специализираните институции като „дете в риск”. „Надявам се, че обстоятелствата, както и отговорността за този трагичен инцидент, ще бъдат изяснени”, каза областният управител, като изрази дълбокото си съжаление за злощастната загуба на детето.

Областният управител бе информиран, че се полагат усилия за облекчаване на затрудненото социално и здравословно положение, в което се намира очакващата осмото си дете Асенка Любчова от с. Върбово, община Чупрене. За 33-годишната майка и цялото й семейство са осигурени всички полагащи се от държавата социални помощи – детски надбавки, месечни помощи, целева помощ за отопление, интеграционни добавки, както и необходимите за жената в инвалидно състояние медицински помощно-технически средства.

Областният управител получи уверението на г-н Пасков, че видинските социални служби работят активно и оказват пълно съдействие и по двата случая. От своя страна Момчил Станков се ангажира да следи развитието им и да оказва на компетентните органи необходимата им подкрепа.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.