Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Празник за Деня на народните будители

31.10.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Ученици представиха пред присъстващите мултимедийна презентация за живота и делото на най-изтъкнатите наши будители.

Социални новини Видин

Тържество в ОУ „Св. Климент Охридски“, беше организирано в навечерието на Деня на народните будители. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, представители на Видинска Света митрополия и на Регионалния инспекторат по образование бяха сред поканените гости. „Този ден е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери – будители на възраждащия се национален дух. Първи ноември е и училищен празник, защото България не само дължи всичко на своето национално училище, а и защото, както казва Константин Величков „бъдещето на България е такова, каквото го приготвим в училище“ – каза при откриването директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Теодора Ганчева. Ученици представиха пред присъстващите мултимедийна презентация за живота и делото на най-изтъкнатите наши будители. Сред тях специално внимание бе отделено на първия български екзарх Антим, дарил някога сградата, в която днес се помещава видинското училище.

Борислава Борисова сподели своето вълнение от прекрасното представяне на учениците и изказа своята благодарност за поканата да бъде сред гостите на тържеството. „Празникът Първи ноември ни изпълва с преклонение към всички велики българи, благодарение на които се развива българската книжовност, съхранява се българският дух и оцелява българската държава. Да не забравяме имената и достойните дела на нашите предци и да вървим с гордост по техните стъпки“ – заяви заместник-кметът. Тя отправи поздрав към всички, които отбелязват този ден и които могат да се наредят сред последователите на българските будители и днес, като им пожела здраве, да бъдат успешни и да не забравят силата и волята на великите българи.

Борисова подари на домакините по случай предстоящия празник картина от видинския художник Красимир Кръстев, изобразяваща Бачковския манастир – едно от най-големите духовни средища в България.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.