Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Програма за заетост и обучение на 1 235 безработни лица

30.10.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

С това решение във Видинския регион стартира кампанията за осигуряване на временни работни места през 2015 г. по Националния план за действие по заетостта.

Социални новини Видин

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие във Видин одобри 12 регионални програми, по които през 2015 г. да бъдат включени в заетост и обучение 1 235 безработни лица. Това е броят на работните места, за които 11-те видински общини и областната администрация кандидатстват с проектни предложения за финансиране от държавния бюджет на обща стойност 6 349 104 лв. Предложенията бяха гласувани на днешното заседание на Комисията по заетостта, ръководено от заместник областния управител на Видин Николина Ванчева. „С това решение стартирахме кампанията за осигуряване на временни работни места през 2015 г. по Националния план за действие по заетостта за 2015 г.”, коментира г-жа Ванчева. Тя поясни, че окончателният брой на безработните лица от Видинския регион, които ще бъдат включени в програми за заетост или обучение, ще стане ясен след решение на Министерството на труда и социалната политика. Предложенията на областната и общинските администрации са насочени основно към две целеви групи – безработни младежи до 29 г. и безработни лица на възраст над 50 г., които да бъдат наети на работа за период от 6 до 12 месеца. В проекта на община Ружинци, където равнището на безработица е най-високо – 58,9 %, са предвидени работни места и за продължително безработни и лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, включително от ромски произход.

В проектите на всички общини преобладават предложенията за осигуряване на заетост в дейности по охрана, почистване и поддържане на обществени сгради, паркове, обекти от социалната и пътната инфраструктура, Община Чупрене, която понесе значителни щети от наводненията през пролетта, кандидатства за наемане на безработни лица и за поддържането на речните корита в застрашените от бедствие населени места.

Освен за охрана и поддържане на имоти – държавна собственост, в предложението си Областна администрация – Видин е предвидила и 6 работни места за охрана на националния археологически обект „Рациария”. Община Димово, на чиято територия се намира античният римски град - паметник на културата, също иска да наеме безработни лица за археологическите разкопки и опазването на ценното историческо наследство.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.