Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Поетичен спектакъл и изложба в „Кръстатата казарама”

24.10.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Събитието бе открито от Емилия Трифонова, председател на клуб ЮНЕСКО за литература, изкуство и наука - Гърция.

Социални новини Видин

Творци от България, Гърция, Сърбия и Македония показаха свои картини и четоха стихове в музей „Кръстата казарма”. Изложбата и поетичният спектакъл „Вечер на Кавафи” са част от Дните на Балканската култура под наслов „Приятелството е изкуство”. Събитието бе открито от Емилия Трифонова, председател на клуб ЮНЕСКО за литература, изкуство и наука - Гърция. Тя изрази убеждението си, че посетителите ще се чувстват много комфортно тук, заобиколени от прекрасните произведения на изкуството. След което даде думата на заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова да приветства участниците в Дните на Балканската култура. „Радвам се, че в навечерието на духовния празник на нашия град – Димитровден сме домакини на такива талантливи творци. Пожелавам на всички, които се включиха в инициативата на Община Видин незабравими мигове в нашия град и успешно представяне” – каза Борисова.

Вечерта започна с демонстрация на таланта на сръбската художничка Станче Ракич, която е родена в Скопие, но сега живее и твори в град Ниш. Тя е носител на редица международни награди и автор на няколко самостоятелни изложби. Ракич рисува с ръце и пред погледа на зрителите оживяха няколко прекрасни творби. Художничката подари новосъздадените картини на Община Видин, музея „Кръстата казарма” и Регионалната библиотека „М. Георгиев”. На фона на платната поети рецитираха свои произведения, които след това бяха представени в превод на български език. Начало на поетическата вечер даде Спиридула Витуладити от Гърция.

На изложбата можеха да бъдат разгледани още бижута, творение на Миглена Христова и гоблени, изобразяващи ликовете на български владетели, изработени от Диляна Димитрова. Дните на Балканската култура се организират в рамките на празниците, посветени на Димитровден, като в тях се включиха около 15 художници, поети и музиканти.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.