Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Представиха постиженията на ученици в областта на програмирането

17.10.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Постиженията на ученици в областта на програмирането бяха представени във видинската библиотека.

Социални новини Видин

Постижения на ученици в областта на програмирането бяха представени на среща в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин, предаде агенция “Фокус”. Проявата, посветена на Европейската седмица на програмирането, премина под надслов "Бъдещето е код". Организатори са Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ и Регионален инспекторат по образованието – Видин. Участие взеха ученици и преподаватели от училищата във Видин. „Опитахме се да покажем, че имаме много опит в това отношение, че имаме и подготвени колеги и бихме могли да ги подпомогнем”, каза Иванка Тодорова, старши експерт по математика, информатика и информационни технологии в инспектората.

Тя добави, че постиженията на видинските ученици в областта на програмирането са много и всяко от тях има своите преимущества. Като силни школи бяха откроени СОУ „Васил Левски” - град Кула, ПМГ „Екзарх Антим І” - Видин, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” и СОУ „Цар Симеон Велики”, които имат постижения в мултимедийните приложения. С успехи при изработването на уебсайтове е ГПЧЕ „Йордан Радичков” – Видин. СОУ „Христо Ботев” - град Грамада, което в момента е основно училище, също има успешни разработки от предходните години. Една от тях е електронна поща в локална мрежа. Участници в срещата споделиха, че за тях тя е била полезна, защото са научили повече за информатиката и най-вече за програмирането. За други любопитно е било да разберат как са се реализирали млади хора от Видин, които са работили в тази област.

Авторите на представените разработки са се реализирали в ИТ сектора и в момента работят във водещи компании в цяла Европа или са създали собствени компании в България, обясниха преподаватели. В последния ден от Европейската седмица на програмирането ученици от ПМГ „Екзарх Антим І” ще посетят софтуерна компания. „Надявам да се върнат с план за бъдещо сътрудничество, защото самите софтуерни специалисти и ръководството на фирмата са декларирали, че биха подкрепили обучението на ученици, които проявяват интерес в ИТ сектора”, каза Иванка Тодорова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.