Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Обществената трапезария във Видин отново отвори врати

01.10.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Община Видин продължава действието на социалната услуга „Обществена трапезария”.

Социални новини Видин

Трапезарията започна да работи от днес и в нея ще се раздава храна на нуждаещите се до края на годината. Срокът за подаване на документите за включване в услугата изтече на 19 септември. Кандидатстващите трябваше да представят заявление-декларация и актуално удостоверение за размера на пенсията от Териториалното поделение на НОИ – Видин. Общият брой на подалите декларация е 143 души. След получена информация от НАП стана ясно, че 7 лица подлежат на осигуряване по Кодекса за социално осигуряване и затова те отпадат от класиране. От останалите 136 лица 8 са бездомните и 100 - самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени и пенсии, несвързани с трудова дейност/, които отговарят на критериите и са класирани във възходящ ред по размера на пенсията.

Храната, която Община Видин предоставя за обяд на потребителите включва: супа, основно ястие и хляб /при реализирани икономии се осигурява и десерт/ в периода от 1.10.2014 г. до 31.12.2014 г. Менюто за обществената трапезария се приготвя всеки ден в Диетичната социална кухня, която се намира в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, с изключение на почивните и обявените от правителството празнични дни. Дадена е възможност на лицата, които не могат да се хранят на място в трапезарията, да си взимат полагащата им се храна в купички за вкъщи. Времето за обяд и раздаване на храната е от 12:00 до 13:00 ч.

Социалната услуга се предлага ежегодно от 2009 г. през зимния период, като средствата се осигуряват от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, след спечелен проект от Община Видин. Целта е подобряване качеството на живот, помощ и подкрепа на лица от определените целеви групи. Това са скитащи и бездомни деца и лица; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.