Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

106 години от провъзгласяването на Независимостта на България

22.09.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Видин отбеляза 106 години от провъзгласяването на Независимостта на България.

Социални новини Видин

Отбелязването на 106-та годишнина от обявяването на независимостта на България се проведе на площад „Бдинци” във Видин. По традиция церемонията започна с изпълнения на Градския духов оркестър. Тържествено слово по случай празника произнесе заместник-кметът на общината инж. Добромир Дилов. „През месец септември ние отбелязваме две знакови дати в българската история. Само преди броени дни сведохме глава пред Паметника на Скърбящия воин във Видин. За да отдадем почит на всички онези, благодарение на чиято саможертва и отдаденост бе постигнат акта на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, превърнало се в свята кауза за народа ни. Това дело нямаше как да бъде истински завършено без признаването на страната ни за суверенна” – каза Дилов. И допълни: „Провъзгласяването на независимостта е голям успех на българската дипломация. Според родните историци това е събитие, което връща България в семейството на независимите европейски държави и е поредна стъпка по пътя към осъществяването на националните идеали”.

Заместник-кметът завърши речта си с думите от знаменития Манифест, прочетен през 1908 г. от княз Фердинанд: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!”.

Тържественото отбелязване на 22 септември продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на площад „Бдинци” и празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав”.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.