Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Два митинга се проведоха във Видин

07.08.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Многоброен митинг в защита на видинския кмет, хората с лозунги: „Искаме си Герго Гергов кмет!“ .

Социални новини Видин

И двата митинга бяха организирани преди да започне съдебното дело, на което трябваше да се разгледа искането на Софийска градска прокуратура за отстраняването на видинския кмет Герго Гергов. На митинга, в защита на видинския кмет заради обвиненията срещу него, се събраха множество граждани на паркинга при общинската сграда. Те се аргументираха защо вярват в почтеността на своя кмет и защо застават зад него. Иван Иванов, председател на Автомобилен спортен клуб „Жико-моторспорт“ каза, че е търсил многократно подкрепата на градоначалника и той винаги се е отзовавал с готовност. „Този спорт просъществува, откакто Герго Гергов е кмет и ние вече имаме шампиони от миналата година на рали крос, печелим награди и вървим напред“ – заяви той. Златка Георгиева, директор на ЦДГ „Детелина“ обясни, че е на тази длъжност от времето на демокрацията и оттогава е имало управници от различни политически сили. „Мога да гарантирам, че от времето на „соца“ досега по-добро хранене на децата в детските градини не е имало. Доставките са навременни, качеството на храните е много добро, всичко пристига със сертификати. Мога да уверя видинските майки и татковци да се доверят на опита ми, на белите ми коси, че храненето в детските градини е на много високо ниво“. Иван Иванов допълни, че благодарение на Герго Гергов е била запазена и детската градина в Синаговци, която става филиал на видинска и всички жители на селото са доволни.

„Много причини имам да ви кажа защо подкрепям г-н Гергов“ - каза пред събралите се граждани старши треньорът на ОФК „Бдин 1923“ Любен Любенов. Той коментира, че старият клуб е имал страшно много задължения и е бил на автопилот. Но наред с всичките проблеми, които има градът, видинският кмет се заема и с възраждането на футбола. И това е единственият клуб сега в България, в който благодарение на Гергов децата не заплащат такса. Благодарение на него във Видин стъпва и „Реал Мадрид“. Видинчанката Райна Таскова изрази своите прекрасни впечатления от кмета на Видин, като отбеляза, че той единствен е обърнал внимание на живеещите на ул. „Солун“, която е асфалтирана благодарение на него. „Рядко се срещат такива интелигентни кметове като Герго Гергов. Престъпление е да разрешим хора, които са много под неговото ниво, да го злепоставят и да му търсят кусури такива, каквито не съществуват. Защото тези хора, които организираха всичките тези неприятности на нашия кмет, рано или късно ще си получат заслуженото. Аз се надявам, че правосъдието ще бъде на страната на правдата и вярвам, че г-н Гергов ще бъде нашият сегашен, но и бъдещ кмет!“ – заяви тя.

На митинга взе думата и инж. Пламен Симов, ръководител на звеното за изпълнение на проекта за Водния цикъл. Той обясни, че към момента няма наложена финансова корекция и че под ръководството на г-н Гергов, въпреки спрените парични средства по Оперативна програма „Околна среда“, Община Видин разполага с достатъчно налични пари, за да се разплаща с изпълнителите на строително-монтажните работи. И допълни, че няма неразплатени фактури по сключените договори с тях.
По време на събитието бе прочетен текста на изявлението, изпратено до общината от Лайънс клуб Видин, с което се изразява морална подкрепа към Герго Гергов.

Пред Съдебната палата във Видин, група противници на Герго Гергов бяха организирали другия митинг – по малоброен, около тридесет души.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.