Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат във видинската болница

20.06.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Има подписан договор с Глобалния фонд за борба с туберкулозата.

Социални новини Видин

Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат в МБАЛ „Св. Петка” – Видин, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Виолета Дочкова, предаде агенция "Фокус". Тя обясни, че е подписан договор с Глобалния фонд за борба с туберкулозата, в резлутат на което на болницата е доставен лек автомобил и апаратура и на всеки три месеца се провежда кампания “Отворени врати” за всички пациенти, живеещи на територията на Видинска област.

В отделението по „Пневмология и фтизиатрия” се попълват анкетни карти, като според отчетените отговори лекар преценява дали пациентът има нужда от преглед и изследвания, каза д-р Дочкова. Ако се окаже, че пациентът е в категорията на застрашените, се правят изследвания и се определя диагнозата - дали е носител на туберколозни бактерии, дали е болен или здрав. Кампанията ще продължи до 20 юни. „Смисълът на кампанията е да се направи скрининг на заболеваемостта и една предварителна профилактика на хората, които имат някакви оплаквания или заплаха за заразяване”, каза д-р Виолета Дочкова.

Тя добави, че в петък, когато кампанията завърши, ще може да се каже колко пациенти са преминали, колко изследвания са проведени и колко новооткрити болни има.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.