Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Стартира инициативата „Забавното лятно четене”

10.06.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Герго Гергов стана посланик на инициативата „Забавното лятно четене”.

Социални новини Видин

Кампанията „Забавното лятно четене” бе представена в Детския отдел на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”. Инициативата е проект на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека. Провежда се за четвърта поредна година и за пръв път бе официално представена във Видин. „Забавното лятно четене” започна с кратка програма, подготвена от ученици от СОУ „Любен Каравелов”. След това главният редактор на портала Мария Дуковска обяви имената на посланиците на кампанията в нашия град - Герго Гергов, кмет на Община Видин и Ивелина Андреева, ученичка от СОУ „Цар Симеон Велики”. Те получиха значки и подаръци от библиотеката. В миналогодишното издание на кампанията 9-годишната Ивелина бе отличена като „Най-млад активен читател”. По този повод видинският градоначалник й връчи плакет и поздравителен адрес. Гергов подари на присъстващите вкусна торта - специална изненада за всички малки читатели.

Мащабната кампания „Забавното лятно четене” се провежда в рамките на летните месеци от юни до септември и обхваща цялата страна. Целта, която си поставя е да заинтригува и да насърчи децата сами да търсят книги и да четат през лятото. С представянето на кампанията „Забавното лятно четене” бе даден старт и на инициативата „Лято с библиотеката”, в която с различни клубове по интереси Регионалната библиотека цели да предложи на малките си читатели забавни и пълноценни занимания през ваканционните дни. Към „Чуждоезикова читалня” всяка сряда от 10.00 до 11.00 часа ще се провежда Детски чуждоезиков клуб.

По традиция през цялата ваканция в отдел “Изкуство” ще се прожектират филми в дните понеделник и сряда от 15.00 ч. В същия отдел в дните вторник и четвъртък от 11.00 и 13.30 ч. ще работят и ателиетата “Влез в изкуството“. Петък е запазен за клуба “Приятели на музиката” от 15.00 ч.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.