Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Във Видин отбелязаха Деня на Ботев

02.06.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов произнесе слово по повод 2 юни.

Социални новини Видин

На тържествената церемония, организирана от Община Видин пред паметника на Христо Ботев присъстваха представители на Общинския съвет, Видинска Света митрополия, Областна дирекция на МВР, политически партии, организации, културни институти, училища и граждани. Кметът на Община Видин Герго Гергов произнесе слово по повод 2 юни. „Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България е един от съкровените моменти, които обединяват българите под знамето на националната кауза. Всички ние свеждаме глави в знак на преклонение пред подвига на знайните и незнайни герои, дали живота си, за да пребъде Отечеството ни!“ – каза Гергов.

И продължи „Днес се навършват 138 години от мига, в който Христо Ботев загива от вражески куршум в последния тежък бой, който води с четата си срещу турските поробители. За да остане завинаги безсмъртен в паметта на своя народ, за чиято свобода се бори със силата на словото и и силата на оръжието. Затова 2 юни се превръща в дата, която честваме като тържество на идеята за свободна и независима България! Поставяме я сред най-знаменитите в историческия ни календар”. Видинският градоначалник призова хората да не забравят героичното наследство на своите предци, защото то ни кара не само да се гордеем, но и задължава да бъдем достойни приемници на техните завети. Рецитал, посветен на 2 юни представиха ученици от СОУ „Христо Ботев“ и Вокална инструментална група към ОУ „Любен Каравелов“.

Точно в 12 часа прозвучаха сирените и всички присъстващи сведоха глави в знак на преклонение пред подвига на загиналите за свободата и независимостта на България. По традиция пред паметника на българския поет и революционер бяха поднесени венци и цветя.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.