Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

24 май бе отбелязан тържествено във Видин

24.05.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Герго Гергов връчи отличия за високи постижения в областта на образованието, кутурата и изкуството.

Социални новини Видин

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост започна с празнично шествие от СОУ „Цар Симеон Велики”. В него се включиха учители и ученици, културни дейци, представители на общинската администрация и на Видинската Света митрополия. Шествието премина по търговската улица на Видин и се отправи към откритата сцена при Художествената галерия „Никола Петров” в Крайдунавския парк. Кметът на общината Герго Гергов се обърна с приветствени думи към гражданите и гостите на града.

„Няма друг празник в българския календар, който да ни прави толкова свързани духовно един с друг и който ни кара да се гордеем със своята националност, както 24 май! И няма българин, който да не свързва този празник с двамата солунски братя и който да не знае имената на създателите на българската азбука. Защото Кирил и Методий са ни завещали най-силното оръжие – буквите. Те са светци за нашия народ, който ги поставя на най-високия духовен пиедестал за всички времена” – каза Гергов. И продължи „Радвам се, че отново имам възможността да поздравя гражданите на Видин в този прекрасен слънчев ден с най-българския празник. Знам, че жаждата за просвета и възрожденският дух изпълват сърцата ви. Горд съм, че във Видин работят учители, за които професията се е превърнала в мисия. Горд съм, че нашите деца са толкова талантливи и прославят името на Видин навсякъде по света”. Градоначалникът изрази и своето удовлетворение от факта, че Община Видин работи в синхрон с всички учебни заведения и техните ръководства се включват с готовност в съвместни инициативи. Гергов благодари на колективите на детските градини за това, че в навечерието на 24 май са подкрепили идеята с общи усилия да бъде разкрасен Крайдунавския парк.

Кметът на общината пожела на всички видинчани да продължават да учат децата си на любов към знанието, към българското слово, към корените си и да намират в родния си град вдъхновението да съграждат и да оцеляват, черпейки сила от съкровищницата на своята хилядолетна история. На днешния празничен ден Гергов връчи шест отличия за високи постижения в областта на образованието, кутурата и изкуството. С призове и специални плакети на Община Видин бяха наградени Анка Цветанова - старши учител в ОДЗ №16 „Русалка”, Ася Пешева – преподавател по информационни технологии в начален курс в ОУ „Иван Вазов”, Елисавета Младенова – старши учител по български език и литература в СОУ „Любен Каравелов” и Йордан Йорданов - учител по география и икономика в Природоматематическата гимназия „Екзарх Антим І”. Приз „Видин” за изявен деятел в областта на културата и изкуството получи Красимир Кръстев – художник и уредник в Художествена галерия „Никола Петров”. Награда бе връчена и на Кирил Иванов - ученик от VІІІ а клас в ГПЧЕ ”Йордан Радичков”, който завоюва първо място в своята възрастова група на Националния кръг на олимпиадата по английски език. Освен плакет и грамота, той получи и безплатна почивка на лагер в Кранево през месец юли. Специалната награда за принос в развитието на културното сътрудничество отиде при Областния куклен театър от гр. Южен Сахалин, Русия, който гостува в града ни по покана на Държавен куклен театър – Видин, под патронажа на кмета Герго Гергов. Община Видин бе подготвила плакет, грамота и подаръци и за министъра на културата на Сахалинска област Ирина Гонюкова за подпомагане на културните връзки между България и Русия. Събитието продължи с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав”.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.