Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Куклен театър от Южен Сахалин гостува във Видин

22.05.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Гостуването протича под патронажа на видинския кмет Герго Гергов.

Социални новини Видин

От 20 до 25 май във Видин гостува Областният куклен театър от гр. Южен Сахалин, Русия. Посещението се осъществява по покана на Държавен куклен театър – Видин и протича под патронажа на видинския кмет Герго Гергов. Актьорите от руския град представят пред малките зрители на наша сцена постановката „Палечка“ по Андерсен. Представлението се радва на изключително голям интерес. На пресконференция днес директорът на Видинския куклен театър Павлинка Трифонова изказа своето задоволство, че колегите им от Южен Сахалин са се отзовали на поканата и са подготвили такъв прекрасен спектакъл за нашите деца. Тя благодари на Герго Гергов за подкрепата това културно събитие да се случи.

„За мен е изключително удоволствие да посрещна нашите приятели от Южен Сахалин – едни прекрасни хора, с неворятно чувство към изкуството и културата. Виждам и големия интерес към тяхната постановка, което много ме радва. Искам да отбележа, че за първи път руски куклен театър изнася постановка и то във Видин и това няма как да не бъде отбелязано. Надявам се, че тази традиция ще продължи и смятам, че има голямо бъдеще пред Видин и Сахалин не само в културно отношение, а и като цяло“ – заяви кметът на общината. Той каза на гостите да се чувстват като у дома си и че винаги са добре дошли.

„Искам да изкажа своята огромна благодарност на кмета на Видин, че помага на културата и е една надеждна опора за нас“ – каза Антонина Добролюбова, художествен ръководител на Областния куклен театър от Южен Сахалин и заслужил деятел на културата на Русия. Тя връчи на градоначалника подаръци от далечния руски град, а той покани гостите да се включат в тържествата на Община Видин по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.