Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Трето поредно издание на фолклорен събор „Алботин”

21.04.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов приветства множеството от хора, събрали се при Алботинския скален манастир.

Социални новини Видин

Тазгодишното издание на фолклорния събор „Алботин” по традиция започна с Великденски водосвет за здраве, отслужен от Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп. „Нека да се поздравим със светлия призив „Христос Воскресе”! В продължение на тази молитва бих искал от името на Видинския митрополит Дометиан да отправя към всички вас поздрав за здраве, благословение, дълги и предълги години в духовно и социално изобилие. Нека народът ни просъществува с вяра, надежда и любов, опазвайки своите най-съкровени традиции” – каза архимандрит Поликарп.

Кметът на Община Видин Герго Гергов приветства множеството от хора, събрали се при Алботинския скален манастир. „За мен е изключително удоволствие да съм днес тук, с вас. Искам да благодаря на всички хора, които са дошли, за да участват в „Алботин” 2014, защото този празник се превърна в обичай” – каза той. Градоначалникът пожела на жителите и гостите на Видин да бъдат все така сплотени, за да може фолклорният събор да се надгражда. „С всяка година той става все по-хубав, по-цветен и с все повече посетители. Нека опазим тази традиция жива” – призова видинският кмет.

Музикална формация от читалищата в селата Градец и Иново даде начало на събора, като изпълни произведения на гъдуларя Георги Петров - Бай Георги, в негова памет. Общо над 20 състава от Видинския регион се включиха в „Алботин” 2014. В продължение на повече от пет часа участниците пяха и танцуваха на сцената на фестивала. Организатори на събитието са Община Видин и Сдружение „Видински общински фонд читалища“. По време на събора бяха раздадени 3000 кебапчета, хляб и 500 л бира, осигурени от общината.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.