Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видинчани се поздравиха с Цветница

13.04.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

На Цветница християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим, посрещнат от древните жители като Цар и Спасител.

Социални новини Видин

Един от най-големите християнски празници – Цветница започна със Света Златоустова литургия в катедралния храм „Св. Димитър Солунски“. На празничната служба присъстваха кметът на Видин Герго Гергов, председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов и представители на ръководния екип на общината. Храмът беше препълнен с хора, дошли да запалят свещ и се помолят за здраве на този светъл празник в навечерието на Възкресение Христово. Там се събраха момичета и момчета от читалище „Цвят“, облечени в народни носии. Културният институт отбелязва днес 144-тата си годишнина, както и имения си ден. Видинският владика Дометиан отправи към тях, както и към всички присъстващи в църквата благопожелания. „Никога да не загасва тоя светлик духовен – читалище „Цвят“. Честитя на неговото ръководство и членове и на тези юноши, които му отдават сили и талант, за да ни радват и да вървим напред за величието на родната наша култура“ – каза Негово Високопреосвещенство.

След светата литургия по традиция от храма потегли литийно шествие към откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров“. Оттам митрополит Дометиан също поздрави видинските граждани. Приветствие по случай Цветница поднесе и кметът на Община Видин Герго Гергов. Той сподели своите очаквания за развитието на града и посочи, че в момента се изпълняват големи европейски проекти като Водния цикъл, които ще донесат положителна промяна. „Аз имам ясното съзнание, че не е далеч денят, когато ще се радваме не само на по-подреден град, а и на град с бъдеще и перспектива. На Цветница искам да ви кажа, че вече е дошло времето всички ние да поискаме онова, което ни беше отнето – да поискаме отново блясъка за града си, да поискаме бъдеще за децата си. На Цветница ви пожелавам да бъдете здрави, да бъдете със семействата си в навечерието на най-светлите Великденски празници и наистина да усетите любовта“ – с тези думи градоначалникът се обърна към видинчани. А на представителите на читалище „Цвят“ пожела: „Не спирайте да давате цвят и хармония в ежедневната си работа, в културните събития, които организирате. Нашите деца се нуждаят от вас. Аз ви благодаря като кмет на Община Видин за всеотдайността и професионализма, които показвате ежедневно“.

Празникът продължи с концерт, в който взеха участие представителният фолклорен танцов ансамбъл „Цвят“, джаз- формация „Фейм“, детският танцов състав и школата за народно пеене към читалище „Цвят“. На Цветница християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим, посрещнат от древните жители като Цар и Спасител. На този ден се благославят върбови клонки и се раздават на вярващите. Цветница е християнски и народен празник, който се отбелязва една седмица преди Великден.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.