Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видински ученици посетиха сградата на Народното събрание

20.03.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Председателят на Народното събрание Михаил Миков получи златна значка от учениците от СОУ „Цар Симеон Велики” – Видин.

Социални новини Видин

Председателят на парламента Михаил Миков получи златна значка, каквато се дава на отличниците, завършващи елитното СОУ „Цар Симеон Велики” във Видин. Посланието им беше, че и той е отличник в работата си и заслужава това високо отличие. 30 деца от училището бяха гости на парламентарния председател на 20 март 2014 г. в сградата на Народното събрание. Месец преди това те са участвали в сесия на Европарламента в Страсбург по програмата „ЕВРОСКОЛА”, след като са спечелили регионално състезание между евроклубовете на училищата от Северозападния регион. В рамките на един ден тогава те са влезли в ролята на евродепутати заедно с 450 техни връстници от 22 страни. Учениците присъстваха на парламентарните дебати на балкона на пленарната зала и бяха приветствани от депутатите. По-късно председателят на Народното събрание ги прие в кабинета си и отговаря на техни въпроси.

Присъствахте на емоционално заседание, изборното законодателство винаги е терен на остър политически сблъсък, защото всяка партия се опитва да изложи своята политическа теза, обърна се Михаил Миков към учениците. Той изрази задоволството си, че точно те са представлявали България на ученическото заседание на Европарламента в Страсбург и им пожела след време да седят на банките и в българския парламент. Учениците му разказаха, че в ролята на евродепутати са разисквали темата за електронното гласуване. Въпреки силните аргументите на защитата, резолюцията за електронното гласуване била отхвърлена. Председателят на Народното събрание Михаил Миков също застъпи тезата, че независимо от сигурността на софтуера, остава възможността при електронно гласуване вотът да бъде контролиран.

Големият въпрос днес е за доверието в институциите – както у нас, така и в Европа, а и в държави от други континенти. Но връщането на доверието няма да стане със задължително гласуване, защото задължението винаги е обвързано със санкции, каза още председателят на парламента Михаил Миков. Той помоли гостите си от СОУ „Цар Симеон Велики” да му напишат предложение как може и в българския парламент да се проведе такова заседание с ученици по определени от тях теми и по нормите от парламентарния правилник. На срещата присъстваха още Милко Багдасаров, заместник-председател на Комисията по образование и наука и Филип Попов, народен представител от Коалиция за България от Видин. Учениците разгледаха сградата на Народното събрание и се запознаха с историята на българския парламент. Всеки от тях получи екземпляр от българската Конституция. Апелирам към вас да прочетете внимателно Конституцията, там ще намерите отговорите на много от вашите въпроси, посъветва ги Филип Попов.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.