Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Посрещане на Баба Марта във Видин

01.03.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Жива мартеница на площад „Бдинци” и 10-метрова мартеница на мостът „Нова Европа”.

Социални новини Видин

Община Видин се подготвя дни наред за един от най-хубавите български празници. Тази година 1 март бе отбелязан с редица нестандартни инициативи. В навечерието на празника мостът „Нова Европа” бе украсен с 10-метрова мартеница. Конструкцията за нея е направена от строителната група на общината, а платът за фигурите на Пижо и Пенда и ушиването са дарение от видинска фирма. За поставянето на мартеницата съдействаха и специалисти от управлението на „Дунав мост Видин-Калафат” АД. За поредна година пред Стамбол капия общината украси мартенско дърво, което ще радва малки и големи през целия месец.

Повече от 600 деца и младежи дойдоха днес на площада, за да се подредят в „жива мартеница“. Те бяха облечени в бели и червени тениски, осигурени от Община Видин. Регистрацията на участниците стартира в 10 ч., като в същото време отвори врати и работилницата за мартенички. Събитието е част от инициативата “Честита Баба Марта, Свят” на фондация „Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство България”. По този начин Видин се присъедини към идеята за “Най-много хора, правещи заедно Български мартеници за 5 минути в цял Свят”. Представители на всички видински училища, които се включиха, получиха сертификати за участие в рекорда. Отличията връчиха заместник-кметът инж. Добромир Дилов и секретарят на общината Орлин Василев. На финала на празника деца пуснаха в небето 12 бели гълъба, предоставени от видинския клуб на гълъбовъдите „Бонония”.

На 1 март се отбелязва и Ден на самодееца. По този повод кметът на Видин Герго Гергов изпрати поздравителни адреси до всички читалища на територията на общината. „Спазвайки прекрасните традиции във Видинския регион, вие доказвате, че умеете да съхранявате силната връзка между минало, настояще и бъдеще. Благодарение на вашата съпричастност към българската култура и творчество, ни зареждате с онзи особен дух, който само изкуството може да дари на човек” – пише в адреса. В него Гергов пожелава на всички самодейци да съхранят своя ентусиазъм и всеотдайност.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.