Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Новата болница за активно лечение по кардиология

25.02.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Специализираната кардиологична болница представи дейността си пред пълна зала.

Социални новини Видин

Новата болница за активно лечение по кардиология във Видин е проект на Българския кардиологичен институт. Тя е шестото поред такова лечебно заведение в страната. Болницата е разположена в свободни помещения на МБАЛ „Св. Петка“, които са взети под наем. За общественото представяне в залата на ОбС – Видин дойдоха доц. д-р Сотир Марчев – изпълнителен директор на БКИ, д-р Даниела Макавеева – изпълнителен директор на СБАЛК – Видин и д-р Цветан Василев – административен директор на СБАЛК – Видин. На срещата присътваха кметът на общината Герго Гергов и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов.

На представянето бе посочено, че откриването на всяко ново специализирано кардиологично лечебно заведение води до намаляване на сърдечно-съдовата смъртност в дадения регион. На всички нуждаещи се пациенти може да се помогне по най-добрия възможен начин чрез модерна апаратура, нови методи на лечение и медицинска експертиза на световно ниво. Мисията конкретно във Видин и региона е да се осигури достъпно, безплатно, съвременно кардиологично лечение за всеки. Целта е да се повиши качеството на живота на пациентите и техните близки, като се облекчат и лекуват основните сърдечно-съдови и свързаните с тях заболявания и се удължи продължителността на живота.

„Ние търсим съюзници в този европейски по дух град“ – каза доц. д-р Марчев по повод коментари в медиите, че има недоразумения и противоречия с ръководството на МБАЛ „Св. Петка“. Той отбеляза, че е провел среща както с него, така и с представители на РЗИ и РЗОК, които са протекли в цивилизован порядък. И обясни, че сключените договори с видинската болница са на базата на нейния ценоразпис и тя няма как да губи от тях. На срещата беше посочено, че за всички изследвания договорите са сключени на по-високи цени от тези на НЗОК и за един лекарски преглед специализираното заведение плаща по 40 лв. Общата сума, която СБАЛК ще дава за година на видинската болница е в размер на 235 000 лв. Своята подкрепа за новото специализирано кардиологично заведение изразиха лекари от видинската и белоградчишката болници, граждани и журналисти.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.