Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Нов асансьор бе открит в ДКЦ-Видин

28.01.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Новият асансьор в Диагностично-консултативния център бе монтиран и пуснат в експлоатация в края на миналата година.

Социални новини Видин

Видинският кмет Герго Гергов откри официално новата придобивка. На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов и заместник-кметът инж. Добромир Дилов. „Тази придобивка е първата стъпка, надявам се, към бъдещето на поликлиниката. След като преди година и половина се срещнахме с голяма част от екипа й, ние си дадохме обет наистина да намерим сили и средства, и мотивация тази сграда отново да се напълни с живот“ – каза Гергов. Той допълни, че само преди дни Община Видин е депозирала проектни предложения за финансиране по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, като сред тях е и това за основен ремонт на Диагностично-консултативен център – Видин. По проекта се предвижда извършване ремонт на покрива, подмяна на дограмата, саниране фасадата на сградата и подмяна на отоплителната, вентилационна и климатична инсталация. Видинският кмет сподели очакването си този проект да бъде забелязан и да се реализира. „Надявам се новият мениджър на поликлиниката да положи необходимите усилия, така че тази сграда да бъде удобна, комфортна и най-вече посещавана. Предвиждаме също тотално да асфалтираме целия подход към сградата и всички автобуси, които идват от селата, ще минават покрай нея, тук ще има спирка“ – обясни още Гергов за намеренията да се улесни достъпа до ДКЦ.

Управителят на Диагностично-консултативния център д-р Ваня Стоенелова благодари на кмета на общината за подкрепата и изрази убеждението си, че съвместната дейност ще бъде успешна и ползотворна в името на видинското гражданство. Тържествен водосвет по повод откриването на новото съоръжение отслужи архимандрит Поликарп, след което видинският кмет се качи в новия асансьор, за да разбере с какви удобства разполага.

След като повече от 10 години асансьорът в сградата на бившата поликлиника не работеше, общината предприе мерки за монтирането на ново съоръжение. Средствата за тази цел са от капиталовите разходи и възлизат на 23 900 лв., а строително-монтажните работи са извършени от строителната група на Община Видин. Подменена е хидроизолацията на покрива на машинното помещение на асансьора, както и подовата настилка в него, стените и тавана са боядисани с латекс, има ново осветление в асансьорната шахта. Асансьорът е с товароподемност 630 кг и е предназначен за 8 лица. Може да се ползва и от хора в инвалидни колички. В него е монтирана телефонна известителна система в случай на авария. С нейна помощ се установява връзка с фирмата, която поддържа в изправност асансьора.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.