Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Големият християнски празник Богоявление

06.01.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Исус Алиев улови кръста във водите на река Дунав на Богоявление.

Социални новини Видин

Големият християнски празник Богоявление започна със Света литургия в храма „Св. вмчк Димитър Солунски“, отслужена от Величкия епископ Сионий. На службата присъства видинският кмет Герго Гергов, заедно с председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов. По-късно по традиция от храма потегли литийно шествие, начело с Градския духов оркестър и се отправи към плажа при крепостта „Баба Вида“.

На брега на Дунав епископ Сионий извърши тържествен водосвет. „Имам високата и отговорна чест да поздравя това духовно събрание от името на Видинския митрополит Дометиан. Той изпраща своето благословение и пожелава весел, прекрасен и щастлив празник на всички“ – каза Негово Преосвещенство и хвърли Богоявленския кръст във водите на реката. Общо 38 души се включиха в надпреварата кой да стигне пръв до кръста. Щастието се усмихна на 22-годишния Исус Алиев от Видин. Той е женен, с две деца, безработен. Хвърлял се е за кръста многократно, но без успех. „Много съм радостен, пожелавам си здраве, късмет и да си направя къща да живея тук“ – сподели Исус. Той получи от кмета на общината Герго Гергов парична награда от 100 лв. Възнаграждения имаше и за всички останали участници.

От общината бяха осигурени четирима спасители, екипи на Гранична полиция, БЧК и Спешния център за медицинска помощ. На мъжете, скочили в реката, се раздаваха топли напитки. На 6 януари църквата отбелязва кръщението на Исус Христос от Йоан Кръстител в река Йордан. Затова всяка година на тази дата се хвърля Богоявленският кръст във водни басейни. Народът смята, че който го улови, ще бъде здрав през цялата година. Тържествата по повод Богоявление (Йордановден) бяха организирани от Видинска Света митрополия, със съдействието на Община Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.