Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Ще напускат ли Видин все повече квалифицирани кадри?

04.01.2014 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

За видинските предприемачи става все по-трудно да задържат квалифицираните си кадри.

Социални новини Видин

За видинските предприемачи става все по-трудно да задържат квалифицираните си кадри, особено ако те са с високо образование и чужди езици след падането на ограниченията на трудовите пазари в Европейския съюз. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Красимир Кирилов, председател на Видинската търговско-промишлена палата. Според него в началото няма да има много желаещи, които да тръгнат за страните от ЕС.

"Но, това е процес, от който няма как да избягаме. Ще тръгнат за там предимно млади хора, които сега завършват с добро образование и владеещи чужди езици,. За Видин това означава отново застаряване на персонала, който работи тук", допълни Кирилов. Другата опасност , според него, идва от инвеститорите. "След като няма добре подготвени кадри в региона, след като липсват и млади кадри, които те могат да си обучат, инвеститорите няма да проявят интерес към нашия регион%, бясни Кирилов. Той бе категоричен, че падането на ограниченията на трудовите пазари в страните от ЕС създава за българските региони по-големи трудности, а не за чуждите. "Там отиват нашите млади хора, които ще работят и ще внасят данъци в другите държави", допълни председателят на Видинската търговско-промишлена палата.

Припомняме, че от 1 януари българите и румънците могат да работят свободно в целия Европейски съюз. Договорите на България и Румъния за присъединяване към ЕС даваха право на старите 15 държави членки на Съюза да наложат ограничения за срок от не повече от 7 години пред достъпа на граждани на България и Румъния до трудовите им пазари. От 1 януари 2014г. този срок изтече и българите и румънците вече няма да имат нужда от разрешително за работа в друга страна членка на ЕС.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.