Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Два центъра за настаняване от семеен тип откриха врати във Видин

16.12.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Официалната церемония за откриването започна пред Центъра за настаняване от семеен тип „Зора“, който се намира в ж.к. „Стефан Стамболов“.

Социални новини Видин

Гости на събитието бяха Пламен Трифонов – председател на Общинския съвет, Венци Пасков – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ и Боряна Войчева – началник отдел „Северозападен район“ към Министерството на регионалното развитие. На откриването присъстваха също Янко Шумков – управител на фирмата-изпълнител на строителните дейности „Стреза“ ООД и Григор Ангелов – изпълнителен директор на фирмата, доставила обзавеждането и оборудването на центровете - „Премиер“ АД.

Центровете за настаняване от семеен тип са изградени по проект „Домашен уют и грижа за деца в риск“. Той се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”. Проектът е на стойност 1 752 412,74 лв., като няма съфинансиране от Община Видин. В неговите рамки е включено и строителството на Защитеното жилище „Вяра, Надежда и Любов“, чието откриване предстои. В приветствието си кметът на Община Видин Герго Гергов подчерта защо е толкова важен за съвременното ни общество подобен проект. „С неговото реализиране ще се подобрят условията, в които се отглеждат деца, лишени от родителски грижи и деца с увреждания. Всеки ползвател ще разполага с лично пространство и с пространство за общи занимания. Дейностите, осъществени по проекта са съобразени на първо място с потребностите на целевите групи за осигуряване на благоприятни условия, които да отговарят на съвременните изисквания и на второ място - с осигуряването на достъп до социални услуги и наличие на подкрепяща среда“ – каза видинският кмет. Той допълни, че се решава и един от основните проблеми – материално-техническата база, която е съобразена с изискванията за безопасност, достъпна среда за хора с увреждания, внедряване на мерки за енергийна ефективност. Освен това местоположението на новите домове предполага възможност за ползване на учебни, здравни, спортни и социални услуги, равнопоставеност и възможност децата в риск да се впишат успешно в социалния живот на общността.

Гергов благодари на екипа, който работи по проекта, на изпълнителите и всички, които са съпричастни към неговата реализация. „Това, което е направено обаче, е само част от нашите усилия. Затова проектът „Домашен уют и грижа за деца в риск“ има свой приемник. Община Видин спечели проекта „Нов дом“, с помощта на който ще се осъществи крайната цел – настаняването на деца от Дома за медико-социални грижи във Видин, от Дома за деца с умствени увреждания в с. Гомотарци и от Дома за деца с умствена изостаналост – гр. Кула в тези прекрасни центрове“ – обясни кметът на общината. Той направи подарък – картина от видински художник за бъдещите обитатели на Център „Зора“, който връчи на ръководителя на проекта „Нов дом“ Цветанка Тодорова. Директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Венци Пасков изрази удовлетворението си от факта, че центровете са изградени в срок. „Надявам се и децата, и персоналът да се чувстват уютно в тях“ – каза той и обясни, че тенденцията е след Нова година всички деца и младежи в риск да бъдат изведени и настанени в подобни центрове. След официалната част участниците в събитието разгледаха новата придобивка и се отправиха към втория център – „Дъга“, който се намира в ж.к. „Крум Бъчваров“. Там Герго Гергов също подари картина, закупена от изложбата „Коледни багри“, която е подредена в Художествена галерия „Никола Петров“. И в двата центъра бе отслужен тържествен водосвет от Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.