Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

12 522 лица са диспансеризирани в област Видин

14.11.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

На един общопрактикуващ лекар при общо 72 работещи семейни лекари към този момент се разпределят средно по 1470 регистрирани лица.

Във национален мащаб Видинска област е една от водещите области по отношение на дейността на общо-практикуващите лекари в профилактиката, имунизацията, майчиното здравеопазване и диспансеризацията, съобщи Десислава Петрова, главен експерт при РЗОК-Видин, цитирана от агенция "Фокус" На един общопрактикуващ лекар при общо 72 работещи семейни лекари към този момент се разпределят средно по 1470 регистрирани лица. "По данни от края на месец септември 2013 година регистрираните здравноосигурени лица при общопрактикуващи лекари са общо 105 823.

Това предполага една добра възможност за удоволетворяване на изискванията за една добра медицинска практика в регион Видин", допълни още Петрова. Здравноосигурените лица регистрирани в пациентските листи на видинските джипита към края на месец септември 2013 година са 82 772. По данни на РЗОК-Видин коефициентът за 2012 година по отношение на осигуреността с лекари специалисти на 10 000 души от видинското население е 16,18. Средномесечният брой на медикодиагностичните изследвания е над 26 500. Броят на прегледите за един месец при лекари специалисти в област Видин за 2012 година е 16 867. По отношение на дейността на лекарите специалисти диспансеризираните осигурени леца през 2013 година са 12 522. Към 30 ноември 2012 година диспансеризираните лица са 14 759 спрямо 13 713 лица за 2011 година, което сочи нарастване със 7,63 процента на броя лица на диспансерен отчет през 2012 година, а при лекари специалисти спрямо 2011 година.

"Това което прави впечатление през тази година е, че е намалял техният брой при лекарите специалисти за сметка на увеличеният брой на диспансеризация при джипитата и това е съгласно новите утвърдени условия за диспансеризация на пациенти с конкретни заболявания и съответно тенденцията към поемане на по-голяма медицинска грижа и отговорност от страна на личните лекари", поясни още Десислава Петрова. През тази година е въведена промяна и повече заболявания подлежат на диспансеризация при джипитата.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.