Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Представители на Видинска митрополия на посещение в гр. Хамбург, Германия

14.11.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Представители на Видинска митрополия, Българската православна църковна община в Хамбург и социални организации в гр. Хамбург, Германия обсъдиха социални проекти.

Работна среща между представителя на Видинска света митрополия - Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп, придружаван от енорийския свещеник на БПЦО "Св. Св. Кирил и Методий" Кръстин Апостолов и ръководители и сътрудници от Консултативен център за социално-трудова проблематика част от програма "Труд и живот" (Beratungsstelle Arbeitnehmerfreizügigkeit - bei Arbeit und Leben, Hamburg) и Зимна програма за временно настаняване на хора без дом (Winternotprogramm Obdachlose Hamburg) бе проведена на 6 ноември 2013 г. в град Хамбург - Германия.

Срещата бе инициирана от г-жа Десислава Коева, консултант на български език, по програма мобилни европейски граждани в центъра за социално-трудова проблематика в пристанищния северогермански град. Г-жа Коева, е достигнала до идеята за среща именно с представител на Видинската света митрополия, поради големия брой българи от северозападна България, които тя консултира, както и от ползотворното взаимодействие, което тя и нейни колеги имат с представители и доброволци от Българската православна църковна община "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Хамбург.

Приканват се всички благочестиви християни и граждани на Видин и гостите да вземат молитвено участие в тържеството на Видинската епархийска църква и да почетем всички заедно достойните годишнини на Видинския митрополит Дометиан.

В процеса на разговора се стигна до ред общи идеи - разпространение на информационни материали във Видинска митрополия, създаването на консултативни центрове, провеждане на обучителни семинари и конференции, които биха могли да бъдат провеждани, както в България, така и в Германия, това са част от обсъжданите въпроси и потенциални бъдещи съвместни проекти. Архимандрит Поликарп изрази готовност да предаде на Видинския митрополит Дометиан проведената дискусия и с неговото благословение да съдейства за осъществяването на възможните взаимодействия. През месец февруари на 2014 г. се подготвя среща на социалните експерти от Хамбург във Видин, където те да запознаят областната, общинската власт, както и бизнеса и населението с необходимото, за да бъдат българите, желаещи да работят в Германия, предпазени от бъдещи сътресения и проблеми на европейския пазар.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

LifeBox Портал за жената

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.