Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Деня на народните будители във Видин

01.11.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Тържествено отбелязване на Деня на народните будители.

Община Видин отбеляза тържествено Деня на народните будители с празнично шествие от пл. „Бдинци” до паметника на Софроний Врачански. Начело на шествието ученици от видински училища носеха портрети на своите патрони, чиито имена се нареждат сред имената на будителите. Борислава Борисова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика” произнесе слово по случай празника. „Първи ноември е празник, който ни изпълва с преклонение към всички ония велики българи, съхранили духовността и вярата през вековете. Той е празник на националното ни самочувствие и историческа памет. Ден, в който се връщаме далеч назад и отдаваме заслуженото на нашите книжовници и просветители, осъзнаваме духовния подвиг на възрожденските писатели и революционери, вдъхнали у народа ни решимост по пътя към историческото възстановяване на българската държавност” – заяви Борисова.

Тя честити празника на всички, които биха поставили себе си сред последователите на българските будители и днес и пожела да не забравяме имената и достойните дела на предците ни, благодарение на които се развива българската книжовност, съхранява се българският дух и оцелява българската държава.
Приветствие за Първи ноември поднесе и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан. „Българинът от векове и до днес тачи своите просветители, своите учители и вдъхновители. Благодарение на тях ни има и днес, за да живеем в нашата свободна и честита Родина” – каза Видинският владика. Той пожела на всички присъстващи да съхранят всичко онова, което е вечно, което е чисто, което е българско.

Честването на Деня на народните будители завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Софроний Врачански.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.