Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видински деца с награди от Национален конкурс

29.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Четири видинчанки с награди от Националния конкурс за детски рисунки „С очите си видях бедата”.

В рамките на Националния конкурс „С очите си видях бедата” участваха над 1200 рисунки на деца на възраст от 6 до 18 години. Национално жури определи за наградите в четири категории 70 ученици от цялата страна. Сред тях са четири момичета от Видин. Освен от България, във финалния етап участваха рисунки на деца от Сърбия, Пакистан, Индия, Филипините, Малайзия и Индонезия. Конкурсът е свързан с учебното съдържание в детските заведения и средното образование за придобиване на знания и умения за действия при бедствия, пожари, аварии и катастрофи, оказване на първа помощ на пострадали.

Днес в Националния дворец на децата в столицата бяха наградени финалистите от конкурса.
В първа възрастова група (6-9г.) първо място спечели Мила Георгиева от ЦДГ”Арабела”-гр.Видин с рисунката „Наводнение” и мото „Да не оставяме водата от чешмата пусната да тече. Когато вали силно и водата се покачва, трябва да се качим на високо.».
Във втора възрастова група (9-14г.) трето място спечели Катрин Челиева от СОУ”Любен Каравелов”-гр.Видин с рисунка „Природата е всемогъща”. „През ваканцията бях в моето родно село Градец. Както си играехме, започна да се чува тътен от наближаващи облаци. Бурята продължи кратко, дъжд почти нямаше. Изведнъж се чу силен гръм и мълния падна наблизо. Излязохме на улицата, всички вървяха към полето. Една от последните къщи гореше, беше ужасяващо страшно!
От мълнията имаше пострадал човек, домашните животни бягаха към гората. Пожарникарите пристигнаха тутакси. Започнаха да гасят запаления дом. Всички хора помагаха. Природата е всемогъща, показва ни, че е по–силна от нас! За да сме силни, трябва да си помагаме, когато сме в беда!”, пише в мотото на рисунката Катрин Челиева.
Поощрителна награда във втора възрастова група (10-14г.) получи  Ирина Михайлова  от школа „Дъга“ към Народно читалище „Цвят 1870“-гр. Видин с рисунка на тема „Вулканите могат да причинят много щети».
В трета възрастова група (15-18г.) трето място спечели Петра Садкова от ПУ„Д-р Петър Беров“- гр.Видин с рисунка «Послание». Картината изобразява битов пожар и ужаса, който детето изпитва в своята безпомощност. И както се случва в приказките, винаги идва добрия герой – пожарникаря, който с цената на собствения си живот, успява да върне надеждата. Посланието е към всички – нека родителите да не оставят децата си без надзор и да не проявяват крайна безотговорност, тъй като бедата идва за миг, а човешкият живот е безценен.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.