Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

В подкрепа на храма „Св. Димитър“

26.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

С благотворителен виенски бал бе даден старт на дарителската кампания в подкрепа на катедралния храм „Св. Димитър Солунски“.

Общо 1070 лв. бяха събрани по време на благотворителния Виенски бал и коктейл, организиран от Община Видин в навечерието на Димитровден. С него бе даден старт на дарителската кампания в подкрепа на катедралния храм „Св. Димитър Солунски“, който се нуждае от сериозен ремонт. Мотото на кампанията е „Да спасим вярата на Видин!“ и преминава под патронажа на кмета на общината Герго Гергов.

Събитието се състоя в Художествената галерия „Никола Петров“. В него се включиха над 60 души, сред които общински съветници, бизнесмени, представители на висшите органи на адвокатурата от България и Сърбия, директори на учебни заведения, културни институти и др.

Таванът на основната сграда в храма представлява зидана тухлена конструкция от 9 броя полусферични куполи, разположени върху арки, които стъпват на каменни колони. В куполите са установени кръгови пукнатини, които на места се свързват със стъпаловидни пукнатини. Деформациите на конструктивните елементи най-ясно личат на западните три купола, както и на още три от южната страна. Необходим е ремонт и на тавана, тъй като в него, а също и в южната носеща стена се наблюдава влага. Външната покривна конструкция, която е покрита с медна ламарина, има нужда от подмяна, както и носещата дървена конструкция, която не е подновявана от създаването на храма през 1900 г. Трябва да се подменят още дограмата и да се извърши реставрация на стенописи и иконостас.

Видинският катедрален храм „Св. Димитър Солунски“ е включен в списъка на архитектурните паметници на културното наследство от национално значение.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.