Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Откриха обект от Водния цикъл на Видин

28.10.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

Официална церемония се състоя пред Канална помпена станция №1.

Регионални новини Видин

Официална церемония за откриването на обект „Рехабилитация на водопроводна мрежа и реконструкция и разширение на канализационна мрежа на град Видин” се състоя пред Канална помпена станция №1. Той бе реализиран по проект „Рехабилитиране и разширяване на водоснабдителната и канализационна система във Видин“ (Воден цикъл) по Договор за безвъзмездна финансова помощ на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Общата стойност на проекта е 72 326 343,05 лв. От Кохезионен фонд са осигурени 45 773 615,50 лв., националното съфинансиране е 11 443 403,88 лв., а средствата от бюджета на Община Видин са 2 124 423,66 лв. Сред гостите на събитието бяха Момчил Станков – областен управител на Област Видин, инж. Георги Владов – управител на „ВиК“ ЕООД – Видин, Владимир Стоилков – представител на фирмата-изпълнител, инж. Златка Борисова – представител на фирмата, извършила строителния надзор, експерти от звеното за управление на проекта и др. Временно изпълняващият кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов приветства присъстващите. Той определи проекта за Водния цикъл като най-мащабния и може би най-отговорен и труден проект, който общината осъществява през мандат 2011-2015 г. „Независимо от неудобствата, които изтърпяха гражданите заради разкопаните улици и прекъсване на водоснабдяването, ползите днес са безспорни. Искам да благодаря на всички колеги и партньори, които поеха огромното предизвикателство и отговорност да работят по проекта за Водния цикъл и свършиха професионално своите ангажименти. Остава да се довърши работата по втория обект от него - Пречиствателна станция за отпадъчни води, който е изпълнен на 40% и продължава да се строи във фаза 2 на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ – каза инж. Дилов. И допълни, че можем да се поздравим с една добра инвестиция, реализирана в името на гражданите на Видин. Тържествен водосвет на церемонията отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. След това инж. Добромир Дилов, заедно с областния управител Момчил Станков и Владимир Стоилков от фирмата-изпълнител прерязаха лентата на обекта. В рамките на проект „Рехабилитиране и разширяване на водоснабдителната и канализационна система във Видин“ бе извършена подмяна на съществуващите улични водопроводи, сградни водопроводни отклонения и водопроводни арматури по 39 улици в града. Общата дължина на изпълнената водопроводна мрежа е 13 415 м. Направена е реконструкция и разширение на канализационната мрежа на гр. Видин по 44 улици с обща дължина 12 546 м.

След приключването на рехабилитацията, реконструкцията и разширението на водопроводната и канализационната мрежа улиците, засегнати от строителните работи, бяха възстановени – асфалтирани са общо 46 улици, от които 17 - цялостно. Направена е също пълна реконструкция на Канални помпени станции №1 и №5. В рамките на Водния цикъл се изгражда пречиствателна станция с капацитет 56 000 еквивалент жители и с технология на стъпало механично пречистване на водата и пълно биологично пречистване.

Ползите от проекта са свързани с подобряване на качеството на живот на населението, живеещо в обхванатия район, чрез осигуряване на достъп до питейна вода и канализационни услуги както в количествен, така и в качествен аспект. Създадени са и предпоставки за икономически растеж чрез подобряване на инфраструктурата в района на проекта.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.