Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Видин е домакин на международна научна конференция

14.10.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

Събитието бе открито от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова в залата на Общинския съвет.

Регионални новини Видин

Темата на международната научна конференция е „Първата световна война на Балканите и встъпването на България в нея (1914-1915)”. Събитието бе открито от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова в залата на Общинския съвет. В приветствието си тя отбеляза, че конференцията провокира изключително голям интерес от страна на много изследователи и затова изрази задоволството си, че Видин е един от трите града в България, освен столицата, които посрещат участниците в международния форум. И добави: „Сред съорганизаторите на конференцията е и Регионален исторически музей – Видин, а общината участва със свой представител, чийто доклад е по актуална за настоящия момент тема: „Кметът с войнишки шинел“. Става въпрос за достойния градоначалник на Видин – Димитър Дамянов, който управлява в сложната военна ситуация през периода 1915-1920 г.“. Борисова пожела на участниците успешно представяне и ползотворна работа: „Сигурна съм, че провеждането на конференцията ще предизвика вниманието и на широката общественост и ще допринесе за обогатяването на знанията за този исторически период, който променя съдбата на много народи и прекроява картата на Европа. Желая ви на добър час и много хубави мигове в нашия древен, красив и гостоприемен дунавски град!“.

Заседанията във Видин се провеждат в два панела: „Настъплението срещу Сърбия през есента на 1915 г. и възникването на Южния фронт“ и „Война, икономика и обществени нагласи“. Лектори са експерти от България, Русия и Сърбия.

Международната научна конференция „Първата световна война на Балканите и встъпването на България в нея (1914–1915)” е под патронажа на министъра на отбраната на Република България Николай Ненчев. Организационният комитет за провеждането й е под председателството на генерал-майор Тодор Дочев – началник на Военната академия „Г.С. Раковски“. В състава на комитета са включени ръководители и специалисти на образователни, обществени и патриотични организации и съюзи, с компетентност към военната история. Съорганизатори на конференцията са Институтът за исторически изследвания при БАН, Институтът по балканистика с център по тракология при БАН, Националният военноисторически музей, Македонският научен институт, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, регионалните исторически музеи във Видин, Кюстендил и Кърджали и др.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.