Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Държавен архив – Видин представи дарения от изявени личности

10.10.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

На пресконференция бяха представени получените през последната година дарения от изявени личности, свързани с Видин и региона.

Регионални новини Видин

Дарени са снимки, документи, дори документален филм, каза Светлана Кръстева, директор на видинския архив, предаде Фокус. „Историкът Румен Манов, през тази година ни зарадва с постъпления на снимки на защитника на Белоградчик от 1885 г Панайот Дворянов. Със Сръбско-българската война е свързан и още един документ, който той дари, а именно Грамота за даряване със сребърен медал на участник в Сръбско-българската война. Получихме като дарение и снимка, отново дарена от него на Видинския Митрополит и Първи български екзарх Антим I”, посочи Светлана Кръстева. Тя допълни списъка с дарения, обогатили фонда на архива, от които снимков материал, документален филм и документи за живота на изявени видински личности.

„Съвсем скорошно дарение направи нашата изявена цигуларка Димитрина Табакова. То включва снимки и документи, както от нейния творчески път, така и документи за нейното семейство. Представяме и фондовете на Снежина Николова, свързани с историята на видинския театър и с нейното творчество. Другият фонд е на младежа художник-белетрист Димо Добрев, който е роден 1919 г и умира 1938 г, но оставя едно впечатляващо белетристично наследство. При нас постъпи като дарение документален филм за художника Лъчезар Ошавков, който всъщност е племенник на Димо Добрев и съвсем наскоро навърши 70 години. Лъчезар Ошавков е роден също във Видин. Тази година постъпиха като дарение и документи, свързани с другия велик художник, роден във Видин – Жул Паскин.

Дарение ни направиха и от семейството на Коста Кръстев Петров. При нас постъпи и една книга „Произход на видовете” от Чарлз Дарвин, която е в превод на Димитър Балев, по-късно видински кмет и е отпечатана във Видин. Книгата е библиографска рядкост и изключителна гордост за града ни”, разказа Кръстева и допълни, че освен лични фондове, видинският архив регулярно комплектува и документи на учреждения, прекратили своята дейност или са се преобразували в нови.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.