Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Първите новодомци се настаниха в общинските социални жилища

17.09.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

Заповедите за настаняване връчи заместник-кметът на Община Видин инж. Добромир Дилов.

Регионални новини Видин

Общо 25 души получиха ключовете от новите си домове в ж.к. „Гео Милев“, изградени по проекта на общината „Съвременни социални жилища в гр. Видин“. Заповедите за настаняване връчи заместник-кметът на Община Видин инж. Добромир Дилов. Той честити на новодомците и изказа уверението си, че ще се чувстват комфортно и ще се грижат като добри стопани за хубавите, модерни жилища, които са обзаведени с всичко необходимо. Сред наемателите е и Пламена Момчилова, която отправи своята благодарност към ръководството на Община Видин: „Моето семейство е едно от новите обитатели на този красив комплекс. Искам от свое име и от името на всички мои съседи да благодаря за усилията на кмета на Община Видин Герго Гергов и неговия екип, че в условията на икономическата криза в световен мащаб и затрудненото положение на Северозапада и най-вече във Видин, те са успели да реализират и финализират този красив проект!“

Сред хората, дошли на събитието бе и кметът на Видин Герго Гергов, който в момента ползва отпуск по болест. Новодомката Цветана Попова, майка на две момчета, го покани да разгледа тяхното жилище и му благодари за съграденото от общината. Много от присъстващите също поздравиха Гергов за тази чудесна придобивка и му пожелаха здраве. Проектът „Съвременни социални жилища в гр. Видин“ се осъществи по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.” и се реализира по Схема за безвъзмездна финансова помощ: „Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение”.

Той беше сред четирите пилотни за страната. Одобреният бюджет от Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. е в размер на 3 951 111,58 лв. с ДДС, като няма съфинансиране от страна на общината. Изпълнението на проекта позволи да бъде създадена благоприятна среда за живеене на 280 социално слаби лица. Бяха изградени четири нови двуетажни жилищни сгради в ж.к. „Гео Милев”, направена е реконструкция и вътрешно преустройство на девет съществуващи жилищни сгради в ж.к. „Строител”. Предстои скоро да бъдат настанени ползвателите и на останалите жилища.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.