Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Съседни общини помагат в сметопочистването

31.03.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

Община Видин мобилизира всички налични ресурси, за да организира сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци.

Регионални новини Видин

Това се случва след като общината прекрати договора си с „Титан АС“ – фирмата, която извършваше тази услуга. Веднага след предприетата стъпка на 27 март, ръководният екип взе мерки за нормализиране на ситуацията. В почистването на града се включиха 3 групи с общински работници. На най-възловите места до контейнерите бяха поставени найлонови чували, в които хората да изхвърлят боклука. В подкрепа на усилията да се почисти Видин се отзоваха общините Монтана, Козлодуй и Ново село, които изпратиха сметосъбираща техника. Утре ще пристигне и една машина от Община Бойница.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов подготви предложение за създаване на бюджетно звено „Чистота“, което да работи към общината. В него се отбелязва, че създадената организация по сметосъбирането и сметоизвозването след развалянето на договорните отношения с „Титан АС“ е временно решение на проблема. Затова намерението е да бъде разкрито такова звено, което да се грижи за събирането и транспортирането на битови и строителни отпадъци; почистването и миенето на улиците, парковете и други територии; ликвидирането на незаконни сметища; стопанисването на съдовете за съхраняване на битовите отпадъци, поддръжката и дизинфекцията им и др. Ако бъде взето решение за създаване на звено „Чистота“, се предвижда в него да работят около 100 души.

Ръководството на Община Видин изказва своята благодарност към всички институции и граждани, които подкрепят усилията да бъде преодоляна кризисната ситуация и да се намери трайно решение за почистването на всички селища на нейната територия.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.