Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Общината развали договора с „Титан АС“

27.03.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

За прекратяването на договора управителят на „Титан АС“ ЕООД Иво Иванов е уведомен днес с писмо.

Регионални новини Видин

Това съобщи на специална пресконференция заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов. В писмото до фирмата, която досега извършваше сметосъбирането и сметоизването на битовите отпадъци се посочва, че са настъпили изключителни обстоятелства, които непосредствено застрашават живота и здравето на хората и околната среда и нарушават нормалното изпълнение на нормативно установени дейности на Община Видин в качеството й на Възложител. Това се получава в резултат на системното неизпълнение на задълженията от страна на фирмата, която не се съобрази с решенията, взети на заседания на Общинския щаб за защита при бедствия. На 26 март изтече последният срок, даден на „Титан АС“ от Кризисния щаб да почисти града и селищата, в голяма част от които не е влизала сметосъбираща техника от месец декември, миналата година. Община Видин е изпратила и нотариална покана още в началото на тази седмица, но до края на вчерашния ден фирмата не е предприела никакви действия да изпълни задълженията си.

Добромир Дилов каза, че ще се внесе предложение в Общинския съвет за сформиране на звено към общината, което да извършва събирането на битовите отпадъци със собствени усилия и то да се гласува на извънредно заседание. Той обясни, че междувременно са сформирани три групи с работници на общината, които от днес събират битовите отпадъци. До контейнерите се поставят чували, където хората да изсипват боклука, тъй като общината не разполага със сметоизвозващи машини. Инж. Дилов призова гражданите да бъдат съпричастни към възникналата кризисна ситуация и да помогнат. „Сега е момента всеки да покаже колко обича Видин. Изпратени са писма до Камарата на строителите във Видин и до частните превозвачи с молба да окажат съдействие с работници и техника“ – заяви заместник-кметът. И допълни, че проблемът трябва да се реши трайно, за да не се стига повече до подобни кризисни ситуации.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.