Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Служители на фирмата по чистота стачкуваха във Видин

10.03.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

Около 80 служители на фирмата по чистота стачкуваха във Видин, предаде репортер на Радио “Фокус”- Видин.

Регионални новини Видин

В шестия ден от началото на безсрочната стачка все още не е намерено разрешение на проблема с неизплатените трудови възнаграждения. За пореден път днес стачкуващите изразиха становището си, че няма да подновят работния процес, докато не получат заплатите си. От фирмата са започнали съкращения на персонала, като се очаква половината от служителите във Видин да бъдат съкратени. От стачния комитет информираха, че от днес - 10 март работодателят ще предприеме масови съкращения на 50 процента от работещите във фирмата. Това според синдикатите е грубо нарушение на кодекса на труда.

"Не знаем кой ще съкратят, но ще има съкращения. Причината са парите. Това е сигурно, че си искаме парите и намаляват от хората... Не се издържа това напрежение, безпаричие, неплатени сметки... Никой не е слезнал при нас да каже как стоят нещата...", казаха протестиращи пред Радио "Видин".

От синдиката настояват да се извърши незабавна проверка, като се дадат задължителни предписания и се наложи санкция на виновните длъжностни лица. Искат и да получат информация за сумата, която фирмата дължи за неизплатените заплати и осигуровки за тази и минали години. Искат и информация от кмета каква е сумата, която дължи Общината по договор. Синдикатът е информирал Инспекцията по труда във Видин за предстоящите масови уволнения. От там обясниха, че вече е организирана проверка. Заради проблеми с изплащането на възнагражденията предприятието е под постоянен контрол на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" в рамките на нейните правомощия.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.