Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Няма опасност от замърсяване на питейната вода във Видинска област

14.02.2015 | Новини от Видин | Регионални новини

Инж.Георги Владов посочи, че Видин и 14 населени места от областта се снабдяват с вода от ренейните кладенци до село Сланотрън.

Регионални новини Видин

Няма опасност от замърсяване на питейната вода във Видинска област след като румънска баржа, натоварена с 850 тона азотна тор, потъна в района на пристанище Молдова Веке , каза за Радио “Фокус”- Видин инж.Георги Владов, директор на ВиК – Видин. Той посочи, че Видин и 14 населени места от областта се снабдяват с вода от ренейните кладенци до село Сланотрън. „На 18 метра дълбочина е водосносният хоризонт и нямат нищо общо с водите от река Дунав. Тези кладенци са далеч от река Дунав, водата, която е отдолу минава през един естествен филтър – земята и по никакъв начин не може да влияе замърсяването на питейната вода”, заяви директорът на ВиК – Видин.

Той припомни случай преди десетина години, когато отпадъчни води от сръбската мина Бор, изтекоха в пограничната река Тимок и се вляха в река Дунав. „Тогава направихме стотици изследвания на питейната вода след замърсяването на река Дунав, но то не даде никакво отражение. Освен това има населени места по поречието на река Дунав, които се снабдяват с питейна вода от други водоизточници, които се намират на по отдалечени места от реката”, обясни инж.Владов.

Той бе категоричен, че няма опасност от замърсяване на питейната вода за всички населени места в областта.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.