Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Международна туристическа борса „Ваканция Експо’2015”

20.12.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Видин, Белоградчик и Чупрене ще се представят с общ щанд на Международната туристическа борса „Ваканция Експо’2015”.

Регионални новини Видин

Областният консултативен съвет по туризъм подкрепи предложението област Видин да бъде представена като привлекателна туристическа дестинация на Международната туристическа борса „Ваканция Експо’2015”. Решението за това бе взето днес, на заседание, ръководено от Огнян Ценков, заместник областен управител и председател на Съвета. За целта ще бъде осигурено участието с общ щанд на общините Белоградчик, Видин и Чупрене, които са с най-развит туризъм на територията на региона. Представители на трите общини се ангажираха да осигурят средства за наема на рекламната площ. „Разходите за персонала ще бъдат поети от Агенцията за регионално развитие и бизнес център – Видин”, съобщи нейният изпълнителен директор Евтим Стефанов. „Миналата година участието ни премина с голям успех”, подчерта той. Тогава област Видин се представи с нов атрактивен щанд, създаден с подкрепата на Областна администрация – Видин по проект „Трансданюб”. „Петнадесет процента от националния брутен вътрешен продукт се формират от приходи от туризма. Благодарение на развитието на този сектор, десетки нови работни места се разкриват и в област Видин”, подчерта заместник областният управител Огнян Ценков.

„Видин има готовност за туристическата борса. Подготвили сме два нови каталога – за културно-историческото наследство и за кулинарен и винен туризъм”, съобщи заместник кметът на общината Борислава Борисова. „Новият туристически сезон община Видин ще открие с фестивал на тема „История и вино”. Програмата ни за 2015 г. е пълна с фестивални, културни, спортни и туристически събития”, коментира г-жа Борисова втората тема от дневния ред за бъдещите проектни и инвестиционни намерения на общините в сферата на туризма. Заместник кметът на Белоградчик Росен Младенов също потвърди готовността за участието на общината в международното туристическо изложение. Нейните природни забележителности са включени в актуализирана брошура „Скални приказки и легенди”. Изготвени са информационни материали за предлагащите гостоприемство хотели, винарни, както и специални нови атракции за туристите. За първи път ще бъде предложен общ туристически продукт, създаден от трима собственици на къщи за гости в Белоградчик, Стакевци и Фалковец. „През 2015 г. ще работим за оживяването на новооткрития посетителски център при Блеоградчишката крепост. Ще засилим контактите с румънските туроператори по линия на трансграничното сътрудничество”, каза г-н Младенов.

В своята презентация на международната туристическа борса община Чупрене ще акцентира върху развиващия се пазар на местни продукти от сирена и мед и възможностите за планинско колоездене, ловен и ски туризъм. „През 2015 г. започваме изграждането на 150 км велоалея и ще възобновим ловния събор. Мечтата ни е да успеем да реализираме проекта за ски зона „Миджур”, каза Богомил Станков, председател на Общински съвет – Чупрене. На Областния съвет за развитие беше представена регионалната маркетингова стратегия за мобилен туризъм, разработена по европейския проект „Трансданюб”, в който Областна администрация – Видин е единственият партньор от българска страна. Членовете на Областния съвет за развитие номинираха личности, допринесли за развитието на туризма в област Видин през 2014 г. Техните имената ще бъдат обявени на церемония за награждаването им с грамоти, която ще се състои на следващото заседание на Съвета в началото на новата година.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.