Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Видинчани могат да пътуват директно с влак до Будапеща

15.12.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Това е втората пътническа композиция, която тръгва по железопътния мост над река Дунав между Видин и Калафат.

Регионални новини Видин

От вчера, 14 декември през железопътния мост над река Дунав при Видин – Калафат ще преминава пътнически влак, движещ се по направление София – Видин – Будапеща. Новата международна линия е включена в графика за движение на влаковете, който Холдинг Български държавни железници ЕАД въвежда от 14.12.2014 г. „С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста Нова Европа“, се казва в съобщение, публикувано на сайта на националния железопътен превозвач. Влакът ще тръгва от Централна гара София в 11:55 ч. Във Видин ще пристига в 16.37 ч. и ще отпътува за Будапеща в 17.30 ч. В унгарската столица ще пристига в 08:15 ч. на следващия ден. В обратното направление влакът ще тръгва от Будапеща в 19:10 ч., във Видин ще бъде в 11.25 ч. на следващия ден и ще пристига в София в 17:00 ч. Композицията на тези международни влакове ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията на България към състава на влаковете ще бъдат включени и вагони по направлението София - Видин - София, уточняват от БДЖ.

„За първи път видинчани ще имат възможността да пътуват с редовен влак директно от Видин до Будапеща“, коментира новината заместник областният управител на Видин Любомир Низамов, който 25 години е работил в системата на БДЖ. Като председател на областната транспортна комисия, той отбеляза, че с пускането на директен влак през Дунав мост 2 към Централна Европа, се поставя началото на пълноценното използване на капацитета на комбинираното пътно и железопътно съоръжение.

Първият международен влак през Дунав мост 2 беше пуснат в движение на 10 май т.г. по направление Видин – Крайова – Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.