Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Община Видин в готовност за зимата, продължават ремонтите

04.12.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Общината е сключила съответните договори и е обезпечено снегопочистването във всички населени места на територията й.

Регионални новини Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов даде пресконференция във връзка с актуалните дейности, които се извършват в момента. По повод готовността за зимния сезон той каза, че общината е сключила съответните договори и е обезпечено снегопочистването във всички населени места на територията й. Преведен е аванс към фирмите, които ще извършват дейностите, така че ангажиментите се изпълняват и всичко необходимо е подсигурено. Инж. Дилов даде информация за работата на надлеза при бул. „Панония“. „Там се работи с много високо темпо. Всички подготвителни дейности, конструкции, укрепване, са на приключване. В момента това, което е останало, е да се поставят преградите и парапетите – това позволява времето“ – обясни той. До няколко дни, след спиране на валежите, ще се довърши асфалтовата настилка. По-голямата част от ремонтните дейности e приключилd, а общината е платила всички представени й от фирмата-изпълнител актове. Днес е пуснат документ в размер на 440 000 лв., за който се очаква финансиране от държавата. Заместник-кметът уточни, че засега не е имало забавяне в плащанията и изрази надеждата, че за Нова година ще се поздравим с възстановения надлез.

„Един друг участък от нашата транспортна схема, който беше заложен в капиталовите разходи за преасфалтиране, е площадът пред ДКЦ 1“ – коментира още инж. Дилов. Той каза, че политиката на общината е да се възлага толкова работа, за колкото може да се заплати, за да не се поемат нови задължения. Затова и асфалтирането на площада се извършва сега, когато има сигурност, че ще се заплати. „Там остана едно неудобство, за което ще помоля всички граждани да се съобразяват със знаците, тъй като в тесния участък има две шахти, които трябва да се повдигнат на нивото на новия асфалт. Затова не трябва да се пренебрегват предупредителните табели и да не се преминава оттам, за да може фирмата да си свърши работата и да се отвори движението“ – уточни инж. Дилов.

Заместник-кметът съобщи, че очаква в края на годината да бъде приет и въведен в експлоатация и един от най-големите проекти – регионалното депо за битови отпадъци. „Метеорологичните условия не позволяват довършване на работата, тъй като има три зауствания в река Дунав, които няма как да се изпълнят при това високо ниво на водата, но така или иначе ако не успеем в края на годината, януари или най-късно февруари месец регионалното депо за битови отпадъци ще е факт и ще е въведено в експлоатация“ – беше категоричен той.

Във връзка с коментари в медийното пространство, че на някои общинснки служители не са им изплатени заплатите, инж. Добромир Дилов отговори: „Наистина имаше забавяне в изплащането, но сами знаете пред каква ситуация бяхме изправени и имаше някои неотложни плащания за важни социални функции. Към днешна дата мога да заявя пред вас, че заплатите за октомври месец са преведени на всички служители, които се водят към Община Видин и от днес започва изплащането на регулярните заплати, които са за месец ноември. Така че влизаме в нормалния график.“

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.