Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Детските полицейски академии стартираха първите си занимания

02.12.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Пет Детски полицейски академии стартираха първите си занимания за тази учебна година.

Регионални новини Видин

Малките курсанти се обучават от инспекторите в детските педагогически стаи към РУ-Видин, Кула и Белоградчик. През следващите месеци под ръководството на полицейски инспектори и специалисти по детска престъпност курсантите ще преминат специализирано обучение за законите и реда в държавата, ще овладеят модели за безопасно поведение и ще опознаят полицейската професия. Ученици от различни възрастови групи на ОУ”Св.Климент Охридски”-Видин, СОУ”Св.Св.Кирил и Методий”-Видин и СОУ-гр.Брегово наблюдаваха демонстрации на полицейски техники за ръкопашен бой и задържане на опасен престъпник, запознаха се с полицейските оръжия и помощни средства в първия модул от обучението, организиран от РУ-Видин. Курсантите приеха Етичен кодекс на доброволеца от Детска полицейска академия. Те обещаха да не отминават зов за помощ и винаги да помагат на хора в беда. Инспекторите от детската педагогическа стая се ангажираха да организират една богата на дейности учебна година и ползотворно сътрудничество с учениците.

Първата Детска полицейска академия отвори врати и в гр.Кула. Инициативата на районното управление в града се реализира с любезното съдействие на общината и МКБППМН-гр.Кула. 45 деца на възраст от 9 до 12 години участваха в първото теоритично занимание, ръководено от инспекторката от детска педагогическа стая. Малките курсанти получиха шапки и писалки с логото на академията. Основният курс от програмата на РУ-Кула, насочена към децата, включва групово–динамичен тренинг за създаване на екип, теоритични и практически занятия. Детска полицейска академия ще стартира и в Белоградчик. Районното управление ще работи в партньорство със СОУ„Христо Ботев”. Петокласници от местното училище, под ръководството на инспектор от детска педагогическа стая ще се запознаят отблизо с ежедневните дейности на служителите на реда.

Ръководството на ОДМВР-Видин благодари на всички ученици, избрали да бъдат курсанти в Детските полицейски академии в областта, както и на училищните и общински ръководства, подкрепили инициативите на районните управления и инспекторите от детските педагогически стаи.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.