Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Обществено обсъждане на проектобюджет 2015

28.11.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Обсъждането на проекта за бюджет 2015 г. на Община Видин се проведе в залата на Общинския съвет, в присъствието на медии и граждани.

Регионални новини Видин

Предложеният размер на бюджета е 31 600 327 лв., като в тази сума не са предвидени собствените приходи и остатъка от предходния период в делегираните от държавата дейности. Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на общината инж. Добромир Дилов определи като приоритет през следващата година запазването на всички социални дейности, които се изпълняват, както и подобряване на тяхното качество. Той допълни, че голямата цел е да се завършат успешно най-големите инфраструктурни проекти, които се изпълняват в нашия град. Основните акценти от проектобюджета в Дирекция „Хуманитарни дейности“ представи заместник-кметът Борислава Борисова. Тя отбеляза, че в областта на образованието приоритетите се запазват. И добави, че за трета поредна година общината ще организира безплатен лагер на море в с. Кранево за деца, като за тази цел са заложени 11 000 лв. Борисова посочи, че продължава организирането на някои традиционни събития в областта на образованието, културата и спорта, които се финансират с общински средства. Сред тях посочи Димитровденското математическо състезание, което добива все по-голяма популярност и вече е с международно участие, представянето в престижни туристически изложения в различни градове в България, Средновековния фестивал „БъдинЪ“, фолклорния фестивал „Алботин“, фестивала „Дунавски вълни“, традиционния Видински панаир, празника на града Димитровден, шоуто „Детски звезди“, фотоизложбата „Нашенци“ и много други. Тя сподели, че предстои подготовката на фестивал под наслов „История и вино“. За реализирането на културния календар на общината се предвиждат над 200 000 лв. За спорта и младежките дейности ще са необходими около 244 000 лв., като 50 000 от тях ще отидат за дейности, заложени в спортния календар. Ще продължи провеждането на раликрос „Божурица“, шампионат по дрифт, ралиспринт “Вида“, Мача на звездите и др. Заместник-кметът съобщи, че в капиталовите разходи са заложени 70 000 лв. за изграждане на детски спортен комплекс до ЦДГ „Детелина“ във Видин. Скоро ще отвори врати Център за деца и младежи /в бившия Младежки дом/, като за неговото поддържане са предвидени средства в размер на 60 000 лв.

Ще продължи финансирането на Общинския драматичен театър, Градския духов оркестър и АНПТ „Дунав“, което е в рамките на 600 000 лв. Инж. Добромир Дилов прикани всички, които имат предложения относно бюджета на общината, да ги обмислят и представят в писмен вид.

При изготвяне на проекта за бюджет за следващата година Община Видин не разполага с окончателна информация за размера на бюджетните взаимоотношения с Централния бюджет поради предстоящо приемане и обнародване на Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. и затова ще бъде предложен окончателен проект.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.