Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Преброиха бездомните кучета във Видин

01.11.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Положението с кучетата не е толкова тревожно. Животните са около 400.

Регионални новини Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на общината инж. Добромир Дилов се срещна отново с представителите на Фондация „Четири лапи”. Екипът разказа как е преминало преброяването на бездомните животни на територията на града. „Положението с кучетата във Видин не е толкова тревожно. Животните, които преброихме са около 400, в това число и в кв. „Нов път, където проблемът е по-сериозен” – заявиха специалистите. Те добавиха, че са приели тази кауза като лична и ще направят всичко възможно, за да бъдат полезни. „Имаме готовност да дойдем отново другия месец. Тогава един от нашите екипи ще извършва манипулации в амбулаторията, а друг ще се погрижи за животните навън” – казаха представителите на „Четири лапи”. Те споделиха, че освен да бъдат кастрирани, на всички животни трябва да се поставят и специални чипове, за да се включат в националната база данни.

От „Четири лапи” съвсем скоро ще предоставят информационни материали, за да могат гражданите да научат повече както за организацията, така и за нейните цели. „Разчитам на съвместните ни действия. Ще подсигурим необходимите условия, за да бъдем максимално ефективни” – заяви от своя страна инж. Дилов.

Стана ясно, че представителите на фондацията са посетили и приюта за безстопанствени кучета, който се изгражда в момента и ще започне да функционира от догодина. „Много е важно да бъде назначен висококвалифициран персонал. Да притежават административен опит, но и да имат отношение към животните” – казаха от фондацията. Припомняме, че в имота се предвижда изграждането на приемна сграда – ветеринарна лаборатория клас ІІ, покрити боксове с открита площ за кучета, терен за разширение, паркинг за автомобили, дезинфекционна яма и изгребна яма за отпадни води. Сградата с боксовете за отглеждане на кучета се състои от 15 бокса по 6 броя всеки един, със собствено дворно пространство и 3 бокса за индивидуално отглеждане на агресивни или кастрирани животни. Средствата, предвидени за обекта са заложени в бюджета на общината.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.