Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Започва ремонт и на второто платно на надлеза

23.10.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Община Видин затваря и лявото платно на надлеза от днес.

Регионални новини Видин

От днес, 23 октомври ще бъде затворено за ремонт и другото платно на надлеза при бул. „Панония“. Това съобщи на пресконференция инж. Добромир Дилов, заместник-кмет и изпълняващ функциите кмет на Община Видин. Преди няколко дни той обяви пред медиите, че за да се пристъпи към тази мярка, иска да чуе и позицията на видинските граждани. В общината са получени около 30 писма на електронната поща, в които хората подкрепят идеята да се затвори и второто платно, за да могат да приключат в срок ремонтните дейности. Инж. Дилов уточни, че от гражданските сдружения няма постъпили становища по темата. В момента на дясното платно се полага последният износоустойчив пласт и се монтират работните фуги по конструкцията на надлеза. На фирмата-изпълнител са й необходими общо 10 дни за изпълнението на тези дейности. Ако времето се влоши, вместо да се изчаква с полагането на асфалта, може да се работи в лявото платно по демонтажа и извозването на строителните отпадъци. Направено е съгласуване с КАТ и вече е започнал монтаж на указателните табели и знаци. Заместник-кметът посочи, че затварянето на надлеза неминуемо ще затрудни движението в града, но стъпката се предприема, за да се гарантира завършването на ремонта.

Инж. Добромир Дилов коментира още въпроса с общинската автогара, като заяви, че в обществото се нагнетява напрежение относно намеренията на общинското ръководство. Той каза пред медиите, че в сайта на общината могат да бъдат разгледани протоколите от срещите на комисията по транспорт, разрешителното за ремонт на пътното платно и всички други документи, свързани с обекта. И уточни, че може би погрешно е разбрано, че е необходимо разрешително за строеж на автогара, защото на практика тя ще се помещава в сградата на старата ж.п. гара, която остава неизползваема и е паметник на културата. Общината е изготвила проект за организация на движението, като в съществуващата ж.п. гара се обособява и автогара. Заместник-кметът обясни, че движението се прехвърля по платното пред пощата, като тротоарът около паметника на Скърбящия воин се демонтира и се разширява пътя. Този проект е съгласуван и отговаря на всички разпоредби за движение по пътищата. Стоянката на таксиметровите автомобили се запазва. Пред старата ж.п. гара се обособяват 4 стоянки за тръгващите автобуси. В зоната ще се изгради и кръгово кръстовище, което е с маркировка и изкуствени неравности.

Инж. Добромир Дилов заяви за пореден път, че е открит за срещи и е готов да отговори на всякакви въпроси на граждани, свързани с повдигнатите теми.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.