Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Община и граждани обсъдиха важни теми

11.10.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Успешен диалог между общината и гражданите на Видин се проведе днес.

Регионални новини Видин

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на общината инж. Добромир Дилов се срещна с организаторите и участниците в протестното автошествие, което се проведе днес. На срещата присъстваха и заместник-кметът на Видин Борислава Борисова, секретарят на общината Орлин Василев, ръководителят на проект „Рехабилитиране и разширяване на водоснабдителната и канализационна система във Видин” инж. Пламен Симов, представителят на фирмата-изпълнител Стоян Иванов и главният инженер на фирмата за строителен надзор Златка Борисова. В залата на Общински съвет – Видин инж. Дилов даде възможност на присъстващите да задават своите въпроси, свързани с проблемите, които ги вълнуват. Той отговори на всички, като повечето от питанията бяха във връзка с изпълнението на дейностите по Водния цикъл. Освен протестиращите, в залата дойдоха и граждани, които се разграничават от днешната проява, но биха искали да се информират за проекта от първо лице.

Дилов отново напомни, че през ноември 2013 г. се спира финансирането по ОП „Околна среда“ и това е довело до възникване на редица затруднения при изпълнението на проекта. Общият размер на начинанието е около 75 милиона лв., от които към 3 милиона лв. – собствено участие на общината. От всички пари 44 милиона са предвидени за водопроводната и канализационната мрежа, а 25 милиона лв. – за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Заместник-кметът обясни, че до момента общината е превела по сметката на фирмата-изпълнител на първия подобект близо 20 милиона лв., от които 1 милион и 900 хиляди лв. – в началото на този месец. За построяването на пречиствателната станция, обаче са платени едва 2 милиона и 500 хиляди лв. под формата на аванс. Съвсем скоро се очаква държавата да преведе на общината още 5 милиона лв. Дилов поясни, че строително-монтажните работи по проекта на този етап са изпълнени на 60%. А поради забавянето на строежа на пречиствателната станция, крайният срок за завършване е удължен. Заместник-кметът изрази притеснението си от проблема със заустването на новоизградения колектор по бул. „Панония“ в съществуващия основен колектор от надлеза до Канална помпена станция №1, който през месец май е бил затлачен около 70 %. След почистване от страна на ВиК ЕООД – Видин, към настоящия момент затлачването е наполовина, а това затруднява работата по асфалтирането на вече разкопаните улици.

На въпрос кога ще бъдат ремонтирани улиците Дилов отговори, че този процес следва да бъде извършван само при определени атмосферни условия - температурата на въздуха трябва да бъде над 5 градуса. Протестиращите попитаха дали може да бъде направена прогноза в какъв срок ще приключи работата по Водния цикъл във Видин. Инж. Дилов отговори, че когато налице има преведени средства по проекта в сметката на общината, тогава ще може да се ангажира със становище. Той заяви, че общината няма как да кредитира държавата, а би трябвало да се случи точно обратното. Заместник-кметът коментира още един въпрос, свързан с ремонта на надлеза при бул. „Панония“. Той поясни, че в договора е предвидено 30 % авансово плащане, но при спазване на определени изисквания – представяне на банкова гаранция. Към настоящия момент Община Видин е извършила авансово плащане по този договор в размер на 7,7 % от стойността му, тъй като на 9.09.2014 г. управителят на дружеството-изпълнител е декларирал, че се отказва от пълния размер на аванса и желае да го усвои в частта, в която му е преведена. Дилов отново заяви, че Община Видин има готовност да плати в пълен размер авансовото плащане, но при стриктно спазване на сключения между страните договор. Това би гарантирало обезпечаването на такава голяма сума.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.