Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Центърът за кариерно ориентиране – Видин на две години

09.10.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

На 1 октомври 2014 г. Центърът за кариерно ориентиране – Видин, навърши две години.

Регионални новини Видин

За този период центърът се утвърди като средищно място за предоставяне на достъпни и качествени услуги за информиране и консултиране на учениците от паралелки в средното образование, както и техните родители; за сътрудничество с другите специалисти от образователната система; за партньорство с работодателите и бизнеса, с други държавни и общински органи, с неправителствени организации, с медии. През учебната 2014/2015 година продължават дейностите по кариерно ориентиране на учениците от първи до дванадесети клас, като се работи с новите продукти, разработени по проекта: програма за обучение по кариерно ориентиране; интерактивни упражнения за кариерно ориентиране на ученици от V–XII клас; тематични филми за кариерно ориентиране; тестове за интереси, нагласи и ценности за учениците от VII/VIII клас и XI/XII клас; информационни характеристики на професиите/специалностите и профилите от тези, изучавани в образователната система. В подкрепа на консултантите е създаден и наръчник на кариерния консултант.

За актуално планиране на дейностите по кариерно ориентиране в началото на учебната година се провежда анкетно проучване сред учениците от 7-8 клас и 12 клас, на които предстои избор и преход. Очаква се и да стартира Национален портал за кариерно ориентиране на учениците:http://orientirane.mon.bg, където всеки ученик ще има достъп и ще може да използва инструментите за кариерно ориентиране, както и да осъществи връзка с кариерен консултант.

За изминалия период консултантите от ЦКО – Видин, са посетили всички училища на територията на област Видин и са провели кампания за информиране на учениците от 7 и 8 клас, като през програмата за обучение на центъра са преминали близо 7000 ученици. Центърът е един от 28-те областни центъра в страната, създаден в рамките на проекта „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и се изпълнява от Министерството на образованието и науката.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.