Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Видинското читалище се нуждае от основен ремонт на покрива

01.10.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Допълващата субсидия е недостатъчна за основен ремонт на покрива на видинското читалище.

Регионални новини Видин

По програмата за допълваща субсидия на народните читалище, която се изпълнява от Министерство на културата, Народно читалище „Цвят” – Видин кандидатства с проект и получи сумата от 6500 лева за ремонт на покрива на сградата. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Любомир Илиев, секретар на културното средище. Той добави, че парите са преведени на община Видин и в момента се извършват процедурите по избор на изпълнител на ремонтните дейности. „Надявам се в скоро време те да бъдат извършени, тъй като предстои дъждовният период, зимата и краят на годината, докогато парите трябва да се усвоят”, каза Любомир Илиев. Той добави, че средствата няма да бъдат достатъчни за цялостно решаване на проблема с покрива на читалището, на който са се появили течове.

„Надяваме се, че тези средства ще стигнат за укрепване на ламарините на тези конструкции, които са по-нетрайни. Надявахме се да получим по-голяма сума, с която да ремонтираме основно покрива. Той не е ремонтиран от десетки години”, каза секретарят на читалището. По думите му, има голяма и наложителна нужда покривът да се ремонтира и укрепи, тъй като непрекъснатите течове не позволяват да се извършат и вътрешни ремонти.

„Правили сме опити за частично ремонтиране, но това не е решение. Ако не се направи основен ремонт на покрива, няма да има ефект”, каза Любомир Илиев. През тази година видинското читалище е получило допълваща субсидия и за провеждане на културни събития. По този проект е организиран фолклорният събор за автентичен фолклор „Дунавски ритми”.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.