Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Проливните дъждове са активизирали 2 свлачища в община Грамада

18.09.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Община Грамада е кандидатствала пред Междуведомственото комисия за бедствия и аварии към МС за отпускане на средства.

Регионални новини Видин

При падналите поройни дъждове в община Грамада се е наложило да бъдат изкопани канавки, за да не се допусне наводняването на две къщи в село Бранковци, каза за Радио “Фокус”- Видин Николай Гергов, кмет на общината. Канавките са били изкопани с техника на общината. Водата, преливаща през пътния участък в началото на село Бранковци, е активирала свлачище , пласт от земя е паднал на шосето. „ В най-скоро време ще укрепим свлачището. В едно от деретата, които се намират в началото на селото се образува водосбор и именно то е предизвикало свлачището. Собственици на къща , покрай, която преминава водосток, бяха го запушили и водата от водосбора не е имало от къде да се оттече”, заяви Гергов.

Реките, намиращи се на територията на община Грамада не представляват опасност за населението – селата се намират нависоко. Почистени са коритата на реките, особено в невралгичните пунктове преди мостовете, обясни Николай Гергов. Пет моста има в общината и се следи около тях да няма растителност. Община Грамада е кандидатствала пред Междуведомственото комисия за бедствия и аварии към МС за отпускане на средства за укрепване на свлачище край село Медешевци.

„Ако не бъдем одобрени от комисията ще заложим средства в новия общински бюджет и ще укрепим свлачището с изграждането на подпорна стена”, каза Николай Гергов. Той посочи, че преди село Медешевци е имало голям орех, водата, която се е събрала в корените му при проливните дъждове, вследствие , на което орехът е паднал и е съборил стопанска постройка в двора на жител на селото.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.